Μπακλαβάς με Σοκολάτα

Συστατικά:

Μπακλαβά:
Ενα πακέτο φύλλο ζύμης κρούστας, αποψυγμένο
1 1/4 φλιτζάνια βούτυρο, λιωμένο
1 κιλό ψιλοκομμένα καρύδια
340 gr Chocolate chip (Κομματάκια σοκολάτας)
3/4 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο ξύσμα λεμονιού
Σιρόπι:
3/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό πορτοκαλιού
1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι μέλι
2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Βουτυρώστε ενα ταψί 40χ25 εκ.
Στρώστε οκτώ φύλλα ζύμης (ένα κάθε φορά) στο ταψί, βουρτσίζοντας το καθένα με βούτυρο πριν προσθέσετε το επόμενο φύλλο. Σε ένα μπολ, συνδυάστε καρύδια, τσιπ σοκολάτας, ζάχαρη, κανέλα και φλούδα λεμονιού.
Πασπαλίστε με 2 φλιτζάνια απο΄αυτά πάνω από το τελευταίο στρώμα φυλλου.
Προσθέστε ακόμα τέσσερα φύλλα ζύμης (ένα κάθε φορά), βούρτσισμα με βούτυρο πριν προσθέσετε το επόμενο.
Πασπαλίστε με 2 επιπλέον φλιτζάνια με καρύδια. Στρώστε και βουρτσίστε τέσσερα ακόμη φύλλα ζύμης με βούτυρο.
Πασπαλίστε με το υπόλοιπο μείγμα καρυδιών. Τελειώστε με την υπόλοιπη ζύμη, βουρτσίζοντας κάθε φύλλο με βούτυρο.  Ρίξτε το υπόλοιπο βούτυρο από πάνω.

Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, κόψτε το μπακλαβά σε διαμάντια. Ψήνετε για 40 έως 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Ενώ ο μπακλαβάς ψήνετε, συνδυάστε τα συστατικά του σιροπιού σε μια κατσαρόλα. βράστε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Μειώστε τη θερμότητα. σιγοβράστε, ακάλυπτα, για 20 λεπτά. Ρίχνουμε το σιρόπι πάνω από ζεστό μπακλαβά. Αφήστε να κρυώσει εντελώς στο ταψί πριν βγάλετε τα κομμάτια του μπακλαβά.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ:
Τοποθετήσετε πάνω από το φύλλο μία ελαφρώς υγρή πετσέτα για να το κρατήσετε υγρό. Δεν θέλετε να κάνετε το φύλλο «υγρό», αλλά να το κρατήσετε να μην στεγνώσει – αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε το σπάσιμο καθώς το χρησιμοποιείτε.

ΠΗΓΗ:recipegirl.com

Προηγούμενο άρθροΤα pancakes του Γιώργη…θα τα λατρέψετε
Επόμενο άρθροΣαλάτα με μαριναρισμένη μελιτζάνα