Μπακλαβαδάκια ψημένα με καρύδια και φέτες λεμονιού

Υλικά

Για το σιρόπι –
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού μέλι
1 φλ. τσαγιού νερό
1 ξύλο κανέλας
2 γαριφαλάκια (μοσχοκάρφια)
3 κ.σ. χυμό λεμονιού

Για τα φύλλα –
1 αυγό
150 ml κρύου γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας ξύδι,
μια πρέζα ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας λάδι
Ένα κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Κοσκινισμένο αλεύρι, τύπου 400 για μια ελαφρώς σφιχτή ζύμη

Για την γέμιση
1/2 κιλό καρύδια (ψίχα), τριμμένα
1 ½ κ.γ. κανέλα σκόνη
1 κοφτό κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
2 πρέζες μοσχοκάρυδο σκόνη
1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη

Εκτέλεση

Για την γέμιση
Θρυμματίζετε σε μικρά κομματάκια τη ψίχα καρυδιού και τα μεταφέρετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε στο μπολ τη κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο, τη ζάχαρη και τη τριμμένη φρυγανιά και τα ανακατεύετε ώστε να ενωθούν καλά μεταξύ τους.

Για τα φύλλα
Σε ένα μπολ ανακατευουμε όλα τα υλικά εκτός απο το αλεύρι και το μπεικιν που τα αναμιγνύουμε μαζί.
Με ρίχνουμε και το αλέυρι σταδιακα και ζυμώνουμε, αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά (η ζύμη μαλακώνει σημαντικά). Χωρίζουμε σε 5 μπάλες (για 20 μπακλαβάδες) και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Θα πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον 45 λεπτά. Ανοίγω κάθε μπάλα με τη βοήθεια κορν φλαουρ σε ένα φύλλο μεγέθους πίτας. Κάθε φύλλο το κόβω σε σταυρό στην μέση σε 4 τρίγωνα.
Λιπάνετε κάθε τρίγωνο με λιωμένο βούτυρο πριν το διαμορφώσετε (όπως βλεπετε στις εικόνες)

και βάζετε και την γεμιση και τυλιγετε.


Αλείφω επίσης το ήδη σχηματισμένο μπακλαβαδάκι με βούτυρο από πάνω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160 ° μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Για το σιρόπι: Στη συνέχεια, όταν Αφού κρυώσουν καλά ετοιμάζετε το σιρόπι. Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζετε για 4 λ περίπου από την ώρα που θα πάρουν βράση. Όταν θα δείτε ότι το σιρόπι σας έχει τη πυκνότητα ελαιόλαδου είναι έτοιμο.
Αποσύρετε το σιρόπι από τη φωτιά, πετάτε τα καρφάκια γαρίφαλου και το στικ κανέλας και αμέσως, όπως είναι καυτό, περιχύνετε τα κρύα μπακλαβαδάικα μέσα στο ταψί. Τα πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο καρύδι και τα αφήνετε μέχρι να “πιούν” τα ρολά όλο το σιρόπι και να κρυώσουν καλά.

 

 

Σερβίρετε.

Προηγούμενο άρθροΛαχανοντολμάδες με κιμά κοκκινιστοί….χειμωνιάτικο φαγητό
Επόμενο άρθροΣοκολατένιο κέικ