Μπατζίνα

Υλικά

3 – 4 φλιτζάνια του τσαγιού καλαμποκάλευρο
2 φλιτζ. μεγάλα τριμμένο πράσινο κολοκύθι (μπορεί να γίνει και με κόκκινη ή κίτρινη κολοκύθα)
1 φλιτζ. του τσαγιού γάλα (μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γάλα με νερό)
1 – 2 αβγά (προαιρετικά)
1 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
300 – 500 γρ. τυρί φέτα (λίγο από το τυρί κρατάμε για το τέλος)

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το τριμμένο κολοκύθι, προσθέτουμε το γάλα ή το νερό, το λάδι (κρατάμε λίγο για να λαδώσουμε το ταψί και να ρίξουμε λίγο από πάνω πριν τη βάλουμε στο φούρνο), το τυρί τριμμένο με το χέρι και τελευταία ρίχνουμε το αλεύρι λίγο – λίγο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Θέλουμε να γίνει ένας πηχτός χυλός. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ή γάλα ανάλογα με την πυκνότητα του χυλού.
Απλώνουμε το μείγμα στο μεγάλο ταψί του φούρνου αφού πρώτα το λαδώσουμε με λίγο από το λάδι που κρατήσαμε. Τη στρώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα, ρίχνουμε από πάνω λίγη φέτα τριμμένη και λίγο ελαιόλαδο.
Δεν πρέπει να έχει πολύ πάχος, η πίτα αυτή γίνεται λεπτή.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για μία ώρα περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Καλή Επιτυχία
Προηγούμενο άρθροΓλυκά Μπισκοτάκια…Δοκιμάστε τα δεν θα μετανιώσετε
Επόμενο άρθροΟταν θέλετε κάτι γρήγορο χωρίς κρέας