Πίτα με κολοκύθι και φέτα

Υλικά

3 αυγά
300 ml γάλα
100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή ότι άλλο προτιμάτε
Αλάτι πιπέρι
50 γρ φέτα
3 κολοκυθάκια
1 μικρό λευκό κρεμμύδι
200 gr καλαμποκάλευρο

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη.
Τα στύβουμε για να φύγουν τα πολλά υγρά τους, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα αλατίζουμε.

Προσθέτουμε τα αβγά, γάλα, ελαιόλαδο, πιπέρι και το καλαμποκαλευρο. Βάζουμε τη φέτα χοντροκομμένη, προσθέτουμε κι άλλο καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.
Το μυστικό για μια πετυχημένη μπατζίνα είναι να είναι λεπτή και τραγανή.
Για το λόγο αυτό παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί και το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το μείγμα και το απλώνουμε.

Προσθέτουμε στην επιφάνεια μαργαρίνη με βούτυρο σε κομμάτια, που θα δώσουν νοστιμιά και χρώμα όταν ψηθεί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά.

Σερβίρουμε τη πίτα ζεστή αλλά και κρύα.

ΠΗΓΗLe Meravigliose Ricette di Ana
Προηγούμενο άρθροΚοτόπιτα ρολό
Επόμενο άρθροΤούρτα Σοκολάτας “Πραγα”