Κοτόπιτα ρολό

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας
200 γραμμάρια κοτόπουλο σε κομματάκια βρασμένο
200g mix τυριών
1/2 πιπεριά κόκκινη και πιπεριά πράσινη
αλάτι πιπέρι ρίγανη κάρυ
3 λουκάνικα Φραγκφούρτης
1 αυγό για επάλειψη
Σουσάμι

Εκτέλεση

Το κοτόπουλο, θα το βράσουμε σε αλατισμένο νερό και θα το κόψουμε μετά σε μικρά κομματάκια. Κόβουμε τα λουκάνικα σε λεπτές ροδελίτσες.
Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές.
Ανοίγουμε σε καθαρή επιφάνεια το φύλλο της σφολιάτας και αρχίζουμε να τοποθετούμε τα υλικά πάνω στο φύλλο, αφήνοντας μισό εκατοστό κενό περιμετρικά.

Πρώτα πασπαλίζουμε την σφολιάτα με την μισή ποσότητα του τυριού.
Από πάνω αραδιάζουμε τις πιπεριές μετά τα λουκανικάκια και τέλος το κοτόπουλο.
Καρυκευουμε με τα μπαχαρικά. Πασπαλίζουμε πάνω απ’ όλα τα υπόλοιπα τυριά.
Κλείνουμε προς τα μέσα τα 2 κοντά άκρα και κατόπιν τυλίγουμε σε ρολό, από την μακριά πλευρά.
Για να κλείσει καλά το ρολό, βρέχουμε με λίγο νερό την σφολιάτα περιμετρικά και πιέζουμε ελαφρά.

Αλείφουμε την επιφάνεια με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, ως να ροδίσει η επιφάνεια.
Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει λίγο, πριν την κόψουμε σε φέτες και την απολαύσουμε.

Καλή επιτυχία!!!

ΠΗΓΗMaria Anastasiadou
Προηγούμενο άρθροΧοχλιούς κοκκινιστούς με κολοκυθάκια στην κατσαρόλα
Επόμενο άρθροΠίτα με κολοκύθι και φέτα