ΥΛIΚΑ

  • 125 γρ. βούτυρο μαλακό, σε θερμ. δωματίου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
  • 1 αυγό μεγάλο
  • 1/2 φλιτζάνι κακάο ή caotonic Γιωτης ή Hemo σοκολάτα
  • 1 1/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1/4 φλιτζάνι φράουλα μαρμελάδα

 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στον αέρα στους 180C. Στρώνετε 2 λαμαρίνες της κουζίνας με λαδόκολλα.

Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ, χτυπήστε το βούτυρο, τη βανίλια και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Προσθέστε το αυγό, χτυπώντας καλά για να συνδυάσετε. Χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι, ανακατεύετε την σκόνη κακάο και το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά και να πλάθετε εύκολα.

Χρησιμοποιώντας υγρά χέρια, παίρνετε ένα μπαλάκι ζύμης όσο ένα καρύδι. Τοποθετήστε τις μπάλες σε προετοιμασμένες λαμαρίνες ψησίματος αφήνοντας κενό 6 εκατοστά μεταξύ τους για να δώσετε χώρο για την εξάπλωση. Χρησιμοποιώντας τον αντίχειρά σας κάντε μια λακκούβα πλάτους 3 εκατοστών στο κέντρο κάθε μπισκότου. Γεμίστε κάθε τρύπα με 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα.

Ψήνετε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα χρυσαφένιο. Μπορείτε να γεμίσετε τις τρύπες και με άλλη μαρμελάδα της αρεσκείας σας.

 

Τα αποθηκεύετε σε ένα αεροστεγές δοχείο έτσι ώστε να διατηρηθούν φρέσκα έως το τελευταίο.

Προηγούμενο άρθροΑπό το Ποιο Αφράτο,Υπέροχο,Γευστικό Γλυκό Ρεβανί
Επόμενο άρθροH Περιβόητη Μεσογειακή σαλάτα του Καίσαρα