Μπισκοτογλυκό με κρέμα ζαχαροπλαστικής

Υλικά

μπισκότα – 2 πακέτα (πτι μπερ)

για την κρέμα
φρέσκο ​​γάλα – 1 και 1/2 λίτρο
ζάχαρη – 300 g
αυγά – 4 τεμ.
αλεύρι – 4 κουταλιές της σούπας
κορν φλάουρ – 2 κουταλιές της σούπας
βανίλια – 1
βούτυρο – 125 g αγελάδας

Εκτέλεση

Χτυπάω τα αυγά με 200 ml γάλα. Προσθέτω το αλεύρι, το κορν φλαουρ και τη βανίλια.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα στο μάτι της κουζίνας με τη ζάχαρη. Όταν το γάλα είναι ζεστό αλλά δεν βράζει, ρίχνουμε το μείγμα των αυγών σιγά σιγά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.
Το αφήνω 2-3 λεπτά να ψηθεί καλά το αλεύρι, και αποσύρω από τη φωτιά.
Βάζω μέσα το βούτυρο και σε ένα δίσκο αρχίζω να τακτοποιώ τα μπισκότα, βουτωντας τα τα σε δευτερόλεπτα σε φρέσκο ​​γάλα.

Βάζω από κάτω μια σειρά μπισκότα, μετά βάζω μια σειρά ζεστή κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Εναλλάσσομαι μέχρι να τελειώσουν τα προϊόντα και απο πάνω κρέμα.
Από πάνω πασπάλισα το κέικ μπισκότου με τριμμενη σοκολάτα, αλλά μπορείτε να το γαρνίρετε κατά βούληση με ξηρούς καρπούς.
Βάζω το κέικ μπισκότου στο ψυγείο για 3-4 ώρες και μετά το κέικ είναι έτοιμο.

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜιλφέιγ…βήβα βήμα για την απόλυτη επιτυχία
Επόμενο άρθροΝα κάτι εύκολο, γρήγορο και πολύ νόστιμο από εμένα!