Μωσαϊκό ή Σαλάμι ή κορμός

Η Συνταγή είναι από το Mpaxari&Kanela
Το γλυκό που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους και ξυπνά αναμνήσεις και αρώματα απ τα παλιά!!!!.

Υλικά :

1,5 πακέτο μπισκότα Μιράντα
1/2 κούπα τσαγιού ηλιέλαιο
2 κσ μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
2,5 κούπες τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 κσ λικέρ ή κονιάκ
4 κσ κακάο
100 γρ κουβερτούρα λιωμένη
1/2 κούπα καβουρδισμενο καρύδι και αμύγδαλο
1 φλυτζανάκι του καφέ πορτοκαλάδα

Εκτέλεση

Χτυπαμε τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη και το ηλιέλαιο για 1 λεπτο να αφρατεψει, προσθέτουμε το κονιακ και την λιωμένη κουβερτούρα και τέλος τους ξηρούς καρπούς…
Έχουμε θριματισμενα τα μπισκότα μας σε ένα  μπολ και ρίχνουμε 1 φλιτζανακι του καφέ πορτοκαλάδα…
Γυρίζουμε τα μπισκότα με την πορτοκαλάδα στο μείγμα ανακατεύουμε… Ανοίγουμε ένα φύλλο λαδόκολλας και στρώνουμε τον κορμό, τηλιγουμε ρόλο και το αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσει

Καλή επιτυχία..
Προηγούμενο άρθροΡιζότο γαρίδας και κολοκυθιών
Επόμενο άρθροΕίναι πιο απλή και εύκολη τυρόπιτα