Νηστίσιμα Ελιομπουρέκια

Αυτά τα ελιομπουρέκια είναι πραγματικά απολαυστικά! Η ζύμη είναι αφράτη και γευστική, χάρη στο χυμό πορτοκαλιού, ενώ η γέμιση με ελιές δίνει μια πικάντικη νότα. Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και γρήγορη, ιδανική για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο στην κουζίνα.

Μου άρεσαν ιδιαίτερα:

  • Η απλότητα της συνταγής.
  • Η γεύση της ζύμης, που ήταν πιο πλούσια από ό,τι περίμενα.
  • Η εύκολη διαδικασία ψησίματος.

Θα πρότεινα:

  • Να προσθέσετε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού στη ζύμη για ακόμα πιο έντονο άρωμα.
  • Να δοκιμάσετε διαφορετικές ποικιλίες ελιών για να βρείτε τον συνδυασμό που σας αρέσει περισσότερο.
  • Να σερβίρετε τα ελιομπουρέκια ζεστά ή χλιαρά.

Συνολικά, μια εξαιρετική συνταγή για ένα νόστιμο και θρεπτικό νηστίσιμο γεύμα!

Υλικά

250γρ. ελιές
½ φλ. φυσικό χυμό πορτοκαλιού
1 φαρίνα 500 γρ.
1 φλ. ηλιέλαιο
½ κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το ηλιέλαιο, το χυμό, το αλάτι, το αλεύρι, ανακατεύοντας με το χέρι.
Όταν γίνει ζύμη ρίχνουμε και τις ελιές και ζυμώνουμε για λίγο.
Πλάθουμε τα πιτάκια, τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο πάνω-κάτω, για περίπου 30΄.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα δοκιμάζουμε.
Πηγή: facebook / Φαγητά και γλυκά για εργαζόμενους.

Προηγούμενο άρθροΗ πιο φθηνή, εύκολη και νόστιμη παραδοσιακή πίτα…”Πεπέκι”
Επόμενο άρθροΚανελόνια με σπανάκι