ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο κανελόνια
1 κ. σπανάκι καθαρισμένο
250 γρ. ανθότυρο τριμμένο
150 γρ. παρμεζάνα
150 γρ. ζαμπόν ή γαλοπούλα (καπνιστό)
2 αβγά
2 ντομάτες τριμμένες
χυμό από 1 λεμόνι
2 κ.σ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό
1/2 φλ. γάλα φρέσκο
1 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ζεματάμε το σπανάκι, το στραγγίζουμε και το ψιλοκόβουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το σπανάκι, το ανθότυρο, την παρμεζάνα, το ζαμπόν, τα αβγά, αλάτι και πιπέρι. Με αυτή τη γέμιση γεμίζουμε τα κανελόνια.

2. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε για λίγο τις ντομάτες, το βούτυρο, το χυμό λεμονιού και το μαϊντανό.

3. Ρίχνουμε τη μίση σάλτσα ντομάτας σε ένα ταψάκι, από πάνω βάζουμε τα κανελόνια και από πάνω την υπόλοιπη ντομάτα, το γάλα και την κεφαλογραβιέρα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

Προηγούμενο άρθροΕύκολη Συνταγή για Νηστίσιμα Ελιομπουρέκια με Χυμό Πορτοκαλιού!
Επόμενο άρθροΠολίτικα Κουλουράκια…”Τσατάλια”