Ντόνατς με ζάχαρη καρύδας

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τα σπιτικά γλυκά και τις κοινές στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα. Τη συνταγή για αυτά τα πεντανόστιμα Ντόνατς με ζάχαρη καρύδας

Υλικά

175 γραμμάρια αλεύρι

120 γρ. ζάχαρη καρύδας /μπορεί να είναι και απλή ζαχαρη/
175 ml φρέσκο γάλα
125 γρ. μαλακό βούτυρο /σε θερμοκρασία δωματίου/
1 αυγό
10 g μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Εγώ εφτιαξα 10 ντόνατς από την παρτίδα, αλλά ο αριθμός εξαρτάται από τη φόρμα που θα ψήσετε.
Το δικό μου είναι ένα ταψί σιλικόνης της Tupperware.
Χρησιμοποίησα ζάχαρη καρύδας η οποία δίνει στα γλυκά μια γεύση καραμέλας.
Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και χτυπήστε τα όμορφα με το μίξερ. Αφήστε το μείγμα να σταθεί για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια το απλώνουμε σε μια φόρμα για ντόνατς.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 -20λεπτά. Για το ψήσιμο, κρίνετε ανάλογα με το φούρνο σας.
Ο δικός μου είναι αερίου και ψήνει διαφορετικά.
Αφήστε τα ντόνατς να κρυώσουν.

Έφτιαξα το γλάσο από 100 ml υγρή, μη ζαχαρούχα κρέμα γάλακτος και 100 γρ. σοκολάτα.
Ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα σοκολάτας. Στη συνέχεια, βουτάω τα ντόνατς στη ζεστή ακόμα γκανάς και τα βάζω στο ψυγείο.
Μπορούν να αλειφθούν μόνο με λιωμένη σοκολάτα.

Απολαύστε τα!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ντονατς με Σοκολάτα

Ντονατς με σοκολάτα

Υλικα

Ζύμη:
400g αλεύρι,
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
1 αυγό, 1 κρόκος αυγού,
200 ml γάλα,
30g ζάχαρη,
40g βούτυρο,
20g φρέσκια μαγιά

Κρέμα σοκολάτας:
25g κορν φλαουρ,
20g ζάχαρη,
50g σοκολάτα μαγειρέματος,
30g βούτυρο,
20g κακάο ψησίματος,
100ml γάλα,
200ml κρέμα γάλακτος,

Εκτέλεση

Στο μπολ ενός μιξερ ρίχνουμε το γάλα,μαγια,ζάχαρη και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε το αλεύρι, αυγά, αλάτι, και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα με το εξάρτημα
της ζύμης προσαρμοσμένο στην μηχανή μας.
Μετά από 1-2 λεπτά ρίχνουμε και το βούτυρο και συνεχίζουμε την ζύμωση για 15-20 λεπτά
μέχρι να πάρουμε μία λεία ζύμη.
Αλευρώνουμε ένα μπολ και βάζουμε την ζύμη σκεπασμένη και την αφήνουμε 45 λεπτά
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το κορν φλαουρ , την ζάχαρη το κακάο, το γάλα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και την κρέμα γάλατος και βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
Ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να βράσει και προσθέστε την σοκολάτα για να και ανακατέψτε για να λιώσει.
Συνεχίζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα σοκολάτας. Προσθέτουμε και το βούτυρο να λιώσει
κατεβάζουμε από την φωτιά αφήνουμε λίγο να κρυώσει σε ένα βαθύ πιάτο και την σκεπάζουμε με μια μεμβρανη που εφάπτεται πάνω στην κρέμα και την αφήνουμε στην άκρη.

Βγάζουμε την ζύμη στον πάγκο μας με λίγο αλεύρι και την χωρίζουμε σε 8 κομμάτια.
Πλάθουμε σε μπαλάκια τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε 10 λεπτα.

Παίρνουμε κάθε ένα μπαλάκι το ανοίγουμε σε οβαλ σχήμα και τα βάζουμε σε πάνω σε χαρτί
ψησίματος οπως βλέπετε στην φωτό και τα σκεπάζετε για 30-45 λεπτά.

Ζεσταίνεται σε ένα βαθύ τηγάνι ηλιέλαιο 3-4 εκ σε ύψος.
Ρίχνουμε τα ντονατς στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές και τα βγάζουμε
σε χαρτί κουζίνας.

Χτυπάμε την κρέμα σοκολάτας που έχουμε αφήσει στην άκρη με μιξερ χειρός να αφρατέψει
Κάνουμε μία τρυπα στο ντονατς και γεμίζουμε με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής το εσωτερικό του.

Βουτάμε τα ντόνατς μέσα σε απλή λιωμένη κουβερτούρα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

Ετοιμαααα και υπέροχα

Το κανάλι της Συνταγής είναι εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΣουφρόπιτα
Επόμενο άρθροΜπιφτέκια στην λαδόκολα