Δείτε Επίσης: Κέικ σοκολάτας με γλυκόξινη κρέμα | Σπιτική σοκολατόπιτα με ποιότητα ζαχαροπλαστείου

Κέικ Σοκολάτας

Συστατικά:

3/4 κούπας γάλα εβαπορε
4 μεσαίου μεγέθους αυγά
3/4 κούπας σπορέλαιο
2 κούπες καστανή ζάχαρη
2 κγ εκχύλισμα βανίλιας
3/4 κούπας κακαο
1 κγ στιγμιαίο καφέ
1 κούπα ζεστό νερό
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κγ αλάτι
2 κγ μπεικιν παουντερ
1 1/2 σόδα ψησίματος

1 κουτι 400 γρ ζαχαρούχο γάλα
1/4 κουπας σκόνη κακάο
3/4 κουπας κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γάλα τα αυγά,το σπορέλαιο, εκχύλισμα βανίλιας, καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός καλά.
Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα κακάο.
Διαλύουμε το στιγμιαίο καφέ μέσα σε μία κούπα νερό και το προσθέτουμε μέσα στο μείγμα κακάο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι , σόδα , και μπεικιν παουντερ και ανακατεύουμε απαλά και όχι υπερβολικά.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 5 χάρτινες φόρμες ψησίματος του κέικ.  Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα , το κακάο, ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί το κακάο και ανάβω την φωτιά χαμηλά και ανακατεύω. Μετά από λίγο προσθέτω και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω μέχρι να βράσει το μείγμα.
Μόλις το μείγμα πήξει βγάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Αδειάζουμε το μείγμα πάνω απο τα κέικ και πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα

 

Δείτε Επίσης: Κέικ σοκολάτας με γλυκόξινη κρέμα | Σπιτική σοκολατόπιτα με ποιότητα ζαχαροπλαστείου

Δείτε το Βίντεο της Συνταγής εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΗ πιο Τραγανή Σπανακόπιτα
Επόμενο άρθροΤραγανό κοτόπουλο με κρούστα τυριών που θα σε ξετρελάνει