Οι λουκουμάδες της μαμάς μου!!!

Υλικά:

2 αυγά
50 γρ ζάχαρη
1 ξύσμα πορτοκαλιού,
1 ξύσμα λεμονιού,
χυμό από μισό πορτοκάλι
550 γρ αλεύρι 00
10 γρ μαγιά μπύρας
175 ml χλιαρό γάλα
50 γρ βούτυρο σε μικρά κομμάτια,
2 κουταλιές λικέρ Sambuca
ζάχαρη.

Εκτέλεση

Χτυπήστε τ αυγά με την ζαχαρη καλά σε μίξερ βάσης
Προσθέστε μετα τα ξυσματα πορτοκαλιού, εμονιού και χυμό από μισό πορτοκάλι
Προσθέστε το αλεύρι και την μαγιά μπύρας διαλυμένη σε χλιαρό γάλα
Προσθέστε άλλα 275 γρ αλεύρι, και το ψιλοκομμένο βολυτυρο και δύο κουταλιές της σούπας λικέρ Sambuca.

Δουλεύω το μίξερ για 20 λεπτά. Το αφήνω να φουσκώσει χωρίς βιασύνη, πρέπει να φουσκώσει πολύ καλά.
Στη συνέχεια φτιάχνω σχήματα (κάνω μια μπάλα αλευρώνοντας τα χέρια μου, ισιώνω ελαφρά και μετά μια τρυπα στο κέντρο). Σκεπαζω και τ αφηνω σε ζεστό μερος για δεύτερο φουσκωμα , πρέπει να φουσκώσουν καλά.

Ετοιμάζω το σπορέλαιο σε θερμοκρασίας 160/170 (χρησιμοποιώ θερμόμετρο).
Τα τηγανίζω γυρίζοντάς τα μια φορά και μετά τα περνάω στη ζάχαρη.

Μετά τους τρώω 😂

 

Προηγούμενο άρθροΑρνί και κατσικάκι στη σούβλα, ένα βίντεο-σεμινάριο
Επόμενο άρθροΓλυκό κουταλιού κολοκύθι