Ο Τσαλακωμένος Μπακλαβάς

ΥΛΙΚΑ :

500 γρ. φύλλο κρούστας Βηρυττού
Για το γέμισμα
400 γραμμάρια αλεσμένα καρύδια
1 κ.γ. κοφτό γαρύφαλο
1 κ.γ. κανέλα
1 φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
250 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπι
4 φλιτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική
4 φλιτζάνια νερό
½ χυμό λεμονιού
1 φέτα λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Πριν χρησιμοποιήσετε το Φύλλο Βηρυτού, αφήστε το για τουλάχιστον 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου μέσα στην κλειστή συσκευασία του.
Στα αλεσμένα καρύδια προσθέτετε την κανέλα, το γαρίφαλο και ανακατέψτε.
Αναμειγνύεται το λιωμένο βούτυρο με το σπορέλαιο.
Τοποθετήστε δύο φύλλα ζύμης σε μια επίπεδη επιφάνεια.
Κόψτε τα φύλλα σε 3 κομμάτια κατά μήκος με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού.
Πασπαλίστε τα αλεσμένα καρύδια στα φύλλα και συρρικνώστε τα φύλλα από τη μικρή πλευρά.
Πιέστε τις άκρες των τσαλακωμένων φύλλων με τα άκρα των δακτύλων.
Βάλτε τα σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί 32 εκ. περίπου.
Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα.
Λιώνετε τα 250 γραμμάρια βουτύρου σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε 1 φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο.

Ρίξτε το μιίγμα πάνω στα τσαλακωμένα φύλλα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C μέχρι να ροδίσουν.
Αφαιρέστε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Εν τω μεταξύ, φτιάξτε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το νερό με την ζάχαρη και σε μέτρια φωτιά τα βράζετε 6 -7 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσουν να κοχλάζουν.
Στη συνέχεια ρίχνετε την φέτα και τον χυμό λεμονιού και βράζετε ακόμα 3 λεπτά. Κατεβάζετε από τη φωτιά.
Ρίξτε το ζεστό σιρόπι στο δροσερό μπακλαβά. Αφήστε το μπακλαβά να απορροφήσει το σιρόπι και να κρυώσει.
Μπορείτε να διακοσμήσετε τον μπακλαβά σας όπως σας αρέσει!! Καλή επιτυχία!!

ΠΗΓΗ: recipesmaking.com

Προηγούμενο άρθροΣπιτικό Σουβλάκι Κεμπάπ με Πατάτες
Επόμενο άρθροΗ Τριφτή Μηλόπιτα της Ντάριας