Πάστα με δύο είδη σοκολάτας

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
2 φλιτζάνια γάλακτος (500ml)
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος (500 ml)
12 κουταλιές της σούπας κορνφλαουρ(περίπου 110 γραμμάρια)
1 κουταλιά της σούπας ζαχαρη βανίλιας
1 σκούρα σοκολάτα (100 γραμμάρια)
1 λευκή σοκολάτα (100 γραμμάρια)
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Και 1 μικρό πακέτο μπισκότα πτιμπερ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Ανακατέψτε το γάλα και τη κρέμα γάλακτος και από αυτή την ποσότητα πάρτε 1 φλιτζάνι
(που απαιτείται για διαλύσετε το κορνφλαουρ και την ζάχαρη). Το υπόλοιπο μίγμα το βράζετε και όταν βράσει, προσθέστε την κούπα με το άμυλο και την ζάχαρη και μαγειρέψτε καλά.
Η κρέμα σχετικά πήζει γρήγορα και δεν πήρε πολύ χρόνο, ίσως περίπου 2-3 λεπτά.
Χωρίστε την κρέμα σε δύο μέρη.
Στο πρώτο μέρος προσθέστε μαύρη σοκολάτα και ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα,
και στο δεύτερο μέρος προσθέστε λευκή σοκολάτα και επίσης ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Στο κάτω μέρος του ταψιού βάζουμε τα μπισκότα που είναι εμποτισμένα σε κρύο γάλα και
βάζουμε αμέσως την πρώτη σκούρα κρέμα (όσο είναι ζεστή), και μετά η λευκή κρέμα.
Αφήστε το κέικ στο ψυγείο να σφίξει καλά.

ΠΗΓΗ: sonjasrecipes.com

Προηγούμενο άρθροΤο καλύτερο Τυρόψωμο
Επόμενο άρθροΠιτάκια Γιαουρτιού