Πένες φούρνου με τυριά και μπέικον

Υλικά

500 γρ πένες 
150 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
150 γρ γκούντα τριμμένο
300 γρ μπέικον κομμένο σε κύβους
300 γρ μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
500 γρ κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο για το ταψί
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Για το μπέικον
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και σωτάρουμε λίγο το μπέικον και τα μανιτάρια.

Για τις πένες
Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε. 
Οι πένες να μήν είναι παραβρασμένες, να κρατάνε ελάχιστα.
Βουτυρώνουμε καλά το ταψί μας και ρίχνουμε μέσα τις βρασμένες πένες.
Τις ανακατεύουμε με τη μισή κρέμα γάλακτος, το μπέικον, τα μανιτάρια τα μισά τυριά και το πιπέρι.
Ισιώνουμε τα υλικά μας στο ταψί και ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα τυριά και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να μειώσουν τα τυριά.

Προηγούμενο άρθροΜία μοναδική σάλτσα (Vinaigrette) με φέτα και λάδι
Επόμενο άρθροΣήμερα φτιάχνουμε τα πιο εύκολα κρουασάν σοκολάτας