Σπιτική πανακότα βανίλιας
Σπιτική παννακότα βανίλιας: Μια αμαρτία… αγγελική!
Κρεμώδης, βελούδινη, αρωματισμένη με βανίλια… η σπιτική παννακότα βανίλιας αγγίζει τον ουρανίσκο και ξυπνάει αισθήσεις.
Πιο ελαφριά από κρέμα, πιο δροσερή από μους, η παννακότα αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν ένα γλυκό που συνδυάζει την απόλαυση με την ισορροπία.
Φτιάχνεται εύκολα με απλά υλικά: κρέμα γάλακτος, γάλα, ζάχαρη, βανίλια και ζελατίνη.
Μπορείτε να την γαρνίρετε με φρούτα της αρεσκείας σας, σιρόπι σοκολάτας ή ακόμα και με μια δόση από το αγαπημένο σας λικέρ.
Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με ένα δροσιστικό και κομψό γλυκό που θα τους ταξιδέψει σε ονειρικά μονοπάτια γεύσης.
Υλικά
600 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
160 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
100 γραμμάρια γάλα
3 βανίλιες
1 φίλο ζελατίνης (10 γραμμάρια)
Εκτέλεση
1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη, και τις βανίλιες και αφήνουμε να πάρει βράση
2. Σε ένα μπολ με κρύο νερό μουλιάζουμε το φίλο ζελατίνης
3. Μόλις βράσουν τα υλικά τα αποσύρουμε από τη φωτιά στίβουμε την ζελατίνη ελαφρώς και την προσθέτουμε στο μείγμα
ανακατεύουμε λίγο και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά μέχρι να ξαναπάρει βράση
4. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει την κατεβάζουμε από τη φωτιά παγώνουμε το μείγμα της κατσαρόλας σε μία λεκανίτσα με
παγωμένο νερό συν παγάκια 10 λεπτά
5. Τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμα της αρεσκείας μας και αφήνουμε 3-4 ώρες στο ψυγείο να παγώσει
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια τέτοια αμαρτία… αγγελική;