Κρέπες γεμιστές με τυρί και ζαμπόν

Υλικά

Κρέπες

2 αυγά
200 g αλεύρι
350 ml γάλακτος
150 ml βραστό νερό
1/2 κγ αλατιού
1 κγ. ζάχαρης
2 κσ λάδι

Γέμιση
200 g ζαμπόν
250 g τυριού (ρεγκατο, κεφαλογραβιέρα, προβολόνε)

Επικάλυψη
2 αυγά
125 ml γάλα
1/2 κγ αλάτι για την γεύση
50 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι ρίχνουμε το αλάτι και την ζάχαρη, σπάμε τα 2 αυγά μέσα στο μείγμα αλευριού και ρίχνουμε και το μισό γάλα και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη πολυ καλά έως ότου γίνει ένας χυλός. Μετά ρίχνουμε και το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε μόλις ομογενοποιηθεί ρίχνουμε το νερό και το λάδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Βάζουμε ένα τηγάνι 20-22 εκ στην φωτιά λαδώνουμε πολύ ελαφρά και βάζουμε μια κουταλιά από το μείγμα τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές και παίρνουμε την πρώτη κρέπα.

Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με όλο το μείγμα.
Μόλις τελειώσουμε παίρνουμε την πρώτη κρέμα και την γεμίσουμε με ζαμπον και τυρι την τυλίγουμε σε ρολό και την βάζουμε σε ένα ταψάκι (αφου το έχουμε βουτυρώσει πρώτα) όπως βλέπετε στην φωτό.

Ετσι συνεχίζουμε μεχρι να γεμίσουμε το ταψάκι μας.

Επικάλυψη
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε τα αυγά το γάλα το αλάτι και χτυπάμε με τον αυγοδάρτη.
Περιχύνουμε το μείγμα στο ταψάκι με τις κρέπες και από πάνω την τριμμένη παρμεζάνα.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά

Πίτα με κρέπες

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚρουασανάκια με Ζαμπον και τυρί…το σνακ της παραλίας
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με πάπρικα και λουκάνικο