Αλμυρή Πίτα με Λάχανο και Φέτα

Υλκά

1 φλυτζ.τσαγιου αλέυρι
1/4 Τριμμένο λάχανο από ένα μετριο λάχανο
1 κρεμμυδι μεγάλο ψιλοκομμένο
2 αυγά
200 γρ τριμμένη φέτα (εγω δεν έβαλα φέτα)
100 γρ βουτυρο λιωμένο
1 ποτήρι του κρασιου γάλα κεφιρ
1 κγ μπεικιν παουντερ
1 κγ αλάτι
1/4 κγ λευκο πιπέρι
Δυσμο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνω το φούρνο 180 βαθμούς αντιστάσεις και αέρα

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά και σε λίγο αρχίζω να ρίχνω και το αλεύρι λίγο λίγο ενώ το μίξερ δουλεύει(σε 4 δόσεις) και συνεχίζω το χτύπημα.
Στην συνεχεία και εφόσον έχω χτυπήσει για 1 λεπτό προσθέτω το αλάτι και μετά το κεφιρ και το μπεκιν παουντερ και χτυπάω για 2-3 λεπτά ακόμη.
Μετά σταματάω να χτυπάω και ρίχνω μέσα το λάχανο πιπέρι κρεμμύδι, δυοσμο και ανακατεύουμε με μια μαριζ να ομογενοποιηθει το μείγμα, προς το τέλος ρίχνω και το βούτυρο και ανακατεύω.
Σε μία φόρμα 25-30 εκ στρωμένη με χαρτι ψησίματος την βουτυρώνω στα πλαϊνά και αδειάζω το μείγμα και το ισιώνω.
Την βάζω στο προθερμασμένο φούρνο και ψήνω για 40 λεπτά
Την βγάζω από το φούρνο και σερβίρω

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΥπέροχα Lamingtons με Σοκολάτα της Υβόνης
Επόμενο άρθροΣπιτική Μπουγάτσα Γλυκιά με Κρέμα