Κολοκυθοκαροτοπρασοτυροπιτα

Τι ωραία συνταγή! Πρέπει να είναι πεντανόστιμη και πλούσια σε γεύσεις.

Μου αρέσει πολύ η ιδέα να συνδυάσετε κολοκυθάκια, καρότα και πράσα σε μια τυρόπιτα. Φαντάζομαι ότι η γλυκιά γεύση των κολοκυθιών και των καρότων ταιριάζει τέλεια με την αλμυρή γεύση του τυριού και των πράσων.

Επίσης, η προσθήκη κρεμμυδιού δίνει μια ωραία πινελιά γεύσης και υφής.

Σίγουρα θα δοκιμάσω να φτιάξω αυτή την τυρόπιτα στο σπίτι.

Πιστεύω ότι θα αρέσει σε όλη την οικογένεια!

Εδώ είναι μερικές επιπλέον σκέψεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στην τυρόπιτα, όπως μανιτάρια, πιπεριές ή ζαμπόν.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος τυριού θέλετε.
  • Μπορείτε να ψήσετε την τυρόπιτα σε ταψί ή σε ατομικά φορμάκια.
  • Μπορείτε να σερβίρετε την τυρόπιτα ζεστή ή κρύα.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Υλικά:

Για τη ζύμη:

500 γρ. αλεύρι γοχ
100 ml ελαιόλαδο
50 ml ξίδι
1 κ.γ. αλάτι
150-200 ml χλιαρό νερό

Για τη γέμιση:

1 μεγάλο κολοκυθάκι πράσινο τριμμένο
1 καρότο τριμμένο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
2 αυγά
200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
100 γρ. γκούντα τριμμένο
Αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε τη ζύμη:
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ξίδι και το λάδι.
Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Φτιάχνουμε τη γέμιση:

Σωταρισα τα λαχανικά με ελαιολαδο
Σε ένα μπολ βάζουμε τα λαχανικα τα αυγά, τη φέτα, το γκούντα, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ανοιξα πέντε φυλλα

,έφτιαξα πέντε ρολά ,τα άλειψα με λαδι και βούτυρο.


Εριξα και σουσάμι και έψησα στους 200 για μια ώρα περίπου.

Η Συνταγή είναι της κας Maria Ntelimara

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Παραδοσιακή σπανακοτυρόπιτα

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο χωριάτικο για πίτα
800 γρ. φρέσκο σπανάκι, καλά πλυμένο και καθαρισμένο
2 πράσα
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο (προαιρετικά)
200-250 γρ. φέτα
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 σουρωτή
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλύντε καλά το σπανάκι και κόψτε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες.
Σε ελαιόλαδο που να καλύπτει ίσα ίσα τον πάτο του τηγανιού, σωτάρετε τα κρεμμυδάκια με το πράσο, αλατοπιπερώστε, έπειτα προσθέστε το σπανάκι. και τέλος τον άνηθο για περισσότερο άρωμα.
Αφού σωταριστούν καλά και μείνουν με λίγα υγρά τραβήξτε από τη φωτιά κι όταν κρυώσει αρκετά τρίψτε με τα χέρια σας τη φέτα.
Αλείψτε το ταψί με λίγο λάδι και στρώστε το πρώτο φύλλο. Επαναλάβετε με το 2ο φύλλο λαδώνοντάς το, ενώ στο 3ο φύλλο ρίξτε τη γέμιση. Σκεπάστε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας ένα ένα.

Χαράξτε την πίτα και ρίξτε επάνω της τη σουρωτή κι όσο λάδι από το 1/2 φλιτζ. έχει μείνει.
Ψήστε στους 200oC μέχρι να ροδίσει καλά κι η πίτα είναι έτοιμη τραγανή και νόστιμη!
Tips:
Επειδή δεν έχει αυγά, μπορεί να γίνει νηστίσιμη με χωρίς τυρί, ή με νηστίσιμο τυρί.
Αν πάλι σας αρέσουν τα «δύσκολα» και το ΄χετε με το άνοιγμα των φύλλων, μπορείτε να επιδοθείτε στο «σπορ»…
Καλή επιτυχία!

Υ.Γ
Η συνταγή που σας προτείνω είναι μια γευστική και τραγανή σπανακοτυρόπιτα που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα!
Μια πίτα μεγάλης θρεπτικής αξίας, πλούσια πηγή σιδήρου, ασβεστίου και βιταμινών. Χαρίζει ενέργεια στον οργανισμό και γι΄αυτό αποτελεί εξαιρετικό «δεκατιανό» καθώς τόσο τα παιδιά στο σχολείο όσο κι εμείς στην δουλειά, εύκολα μπορούμε να έχουμε μαζί μας ένα κομμάτι.
Όπως κάθε πίτα, τρώγεται όλες τις ώρες, και είναι απολαυστική ζεστή ή κρύα!

ΠΗΓΗ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΠΙΤΕΣ- ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ “

Προηγούμενο άρθροΟι Σιροπιασμένες μπουκιές της γιαγιάς μου στο χωριό
Επόμενο άρθροΓρήγορη και γευστική μακαρονάδα με τόνο και ντοματίνια