Παγωτό στο τσακ μπαμ

Συστατικά:

450 γραμμάρια φρέσκων  φραγκοστάφυλα ή μούρα ή μύρτιλα (ή ανάμικτα)
50 γρ. Μέλι ή σιρόπι αγάβης

Παρασκευή:

Καθαρίστε τα μούρα, πλύνετε και κόψτε τα, οπότε βάλτε τα στον καταψύκτη για περίπου μία ώρα έως ότου γίνουν σκληρά ή σχεδόν παγωμένα.
Ανακατέψτε τα με το μέλι ή σιρόπι αγάβης στο μπόλ ενός μπλέντερ μέχρι να έχει το μείγμα μια  ομαλή και κρεμώδης υφή. Δοκιμάστε το μείγμα και προσθέστε περισσότερο μέλι ή σιρόπι εάν είναι απαραίτητο.
Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα βαθύ μπολ και αφήστε το να κρυώσει για άλλη μία ώρα μέχρι να σφήξει καλά ή μέχρι να πέρνετε μια τέλεια μπάλα παγωτού με ένα κουτάλι.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα είδη μούρων και μαλακών φρούτων(π.χ μπανάνα).

Καλή Απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΚιμαδόπιτα από την Ξάνθη
Επόμενο άρθροΈρχεται καύσωνας: Τι να κάνετε μέσα στο σπίτι για να τον αντιμετωπίσετε