Παγωτό στο τσακ μπαμ
Συστατικά:
450 γραμμάρια φρέσκων φραγκοστάφυλα ή μούρα ή μύρτιλα (ή ανάμικτα)
50 γρ. Μέλι ή σιρόπι αγάβης
Παρασκευή:
Καθαρίστε τα μούρα, πλύνετε και κόψτε τα, οπότε βάλτε τα στον καταψύκτη για περίπου μία ώρα έως ότου γίνουν σκληρά ή σχεδόν παγωμένα.
Ανακατέψτε τα με το μέλι ή σιρόπι αγάβης στο μπόλ ενός μπλέντερ μέχρι να έχει το μείγμα μια ομαλή και κρεμώδης υφή. Δοκιμάστε το μείγμα και προσθέστε περισσότερο μέλι ή σιρόπι εάν είναι απαραίτητο.
Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα βαθύ μπολ και αφήστε το να κρυώσει για άλλη μία ώρα μέχρι να σφήξει καλά ή μέχρι να πέρνετε μια τέλεια μπάλα παγωτού με ένα κουτάλι.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα είδη μούρων και μαλακών φρούτων(π.χ μπανάνα).
Καλή Απόλαυση!