Πανακότα με καραμέλα

Εδώ είναι η συνταγή για την παρασκευή πανακότα καραμέλας, ένα λαχταριστό γλυκό κουταλιού τέλειο για να το σερβίρετε ως επιδόρπιο!
Η πανακότα καραμέλας είναι ένα λαχταριστό γλυκό του κουταλιού, εξαιρετικό ως επιδόρπιο. Σε αυτή τη συνταγή, η κλασική πανακότα σερβίρεται με μια νόστιμη σάλτσα καραμελωμένης ζάχαρης, ιδανική για να γεμίσει με γλυκύτητα.

Συστατικά:

• 900 γρ κρέμα γάλακτος
• 50 γρ ζάχαρη
• 150 ml πλήρες γάλα
• 14 γρ ζελατίνη
• 1 λοβό βανίλιας
• 200 γρ ζάχαρη
• νερό για γεύση

Εδώ είναι η συνταγή για την παρασκευή πανακότα καραμέλας, ένα λαχταριστό γλυκό κουταλιού τέλειο για να το σερβίρετε ως επιδόρπιο!
Η πανακότα καραμέλας είναι ένα λαχταριστό γλυκό του κουταλιού, εξαιρετικό ως επιδόρπιο. Σε αυτή τη συνταγή, η κλασική πανακότα σερβίρεται με μια νόστιμη σάλτσα καραμελωμένης ζάχαρης, ιδανική για να γεμίσει με γλυκύτητα.

Πώς να φτιάξετε πανακότα καραμέλας

Αρχικά ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα. Κόβουμε τον λοβό της βανίλιας κατά μήκος, αφαιρούμε όλους τους σπόρους και τους προσθέτουμε στην κρέμα και το γάλα και μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρει μια βράση ανακατεύοντας τακτικά.
Εν τω μεταξύ, μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατινης με λίγο νερό για 5 λεπτά.

Μόλις το υγρό πάρει μια βράση, σβήνετε τη φωτιά, στύβετε τα φύλλα και τα προσθέτετε στο υγρό, ανακατεύοντας
καλά να διαλυθούν εντελώς.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την καραμέλα:

Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο, προσθέτουμε 2 ή 3 κουταλιές της σούπας νερό, ανακατεύουμε και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Αφήνουμε στη φωτιά χωρίς να ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη και στη συνέχεια σβήνουμε τη φωτιά.
Εν τω μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε τουλάχιστον δύο φλιτζάνια νερό. Μόλις πάρει βράση, προσθέστε μια κουταλιά νερό στη λιωμένη ζάχαρη τη φορά μέχρι να έχετε την επιθυμητή συνοχή.

Ρίχνουμε μια κουταλιά καραμέλα στον πάτο των φλιτζανιών και μετά την πανακότα. Το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 3-4 ώρες.
Μετά το χρόνο ξεκούρασης, ξεφορμάρουμε την πανακότα σε πιάτα γλυκού, προσθέτοντας καραμέλα και τριμμένο καρύδι ή άλλο ξηρό καρπό για γεύση .

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια αμυγδάλου
Επόμενο άρθροΜπισκοτάκια σοκολάτας, καρύδας και καβουρδισμένα αμύγδαλα 😊