Πανεύκολη τούρτα σοκολάτας

Υλικά

Παντεσπάνι

2 Αυγά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 ποτήρι αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. σόδα
1 κουταλιά της σούπας κακάο

Κρέμα

250 g τυρί μασκαρπόνε
250 ml κρέμα γάλακτος 33% (παγωμένη)
1 βανίλια

Γλάσο
1 σοκολάτα κουβερτούρα 170 γρ.
50 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σ ένα μπολ τ αυγά, το αλάτι και τα χτυπάμε με το μίξερ ν αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα και το κακάο κοσκινισμένα. Χτυπάμε λίγο με το μίξερ να ενωθούν τα υλικά μας.
Βάζουμε σ ένα μικρό ορθογώνιο ταψάκι βουτυρωμένο αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C βαθμούς για 10-20 λεπτά αναλόγως τον φούρνο.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε σ ένα μπολ το τυρί. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ώστε να γίνει σαντιγί και την προσθέτουμε στο τυρί.
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ενωθούν. Ρίχνουμε και τη βανίλια.
Ξεφορμάρουμε το παντεσπάνι μας και το κόβουμε στη μέση κατά μήκος.
Απλώνουμε την μισή κρέμα μας βάζουμε από πάνω το άλλο παντεσπάνι και στρώνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα.
Λιώνουμε σ ένα κατσαρολάκι την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και την απλώνουμε πάνω απο την κρέμα.
Βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα και το καταπληκτικό γλυκό μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜπιφτεκάκια σε καλαμάκια
Επόμενο άρθροΠίτα στο τηγάνι με λάχανο τουρσί…γρήγορο, εύκολο και πολύ νόστιμο