Μιλφέιγ της στιγμής με 5 μόνο υλικά

Μια εξαιρετικά εύκολη, για αρχάριους, για ένα δροσερό, ανάλαφρο, αγαπημένο μικρών και μεγάλων γλύκισμα για να απολαύσετε το ιδανικό επιδόρπιο και όχι μόνο. Δοκιμάστε το!

Συστατικά

1 φάκελος κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής με γεύση μιλφέιγ.
600 ml γάλα πλήρες, κρύο
300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36% λιπαρά, κρύα.
2 πακέτα (των 200 γρ. το ένα) σφολιατίνια .
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα.

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω τη σκόνη κρέμας ζαχαροπλαστικής και το γάλα και τα χτυπάω για 5 λ με το μίξερ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασία της. Σε άλλο καθαρό μπολ βάζω τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάω με καθαρό, στεγνό μίξερ χειρός μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί.
Βήμα 2
Ρίχνω τη σαντιγί μέσα στο μπολ με την έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύω με μια μαρίζ, με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βήμα 3
Απλώνετε μια στρώση με σφολιατίνια, σε ένα παραλληλόγραμο πυρέξ, το ένα δίπλα στο άλλο φροντίζοντας να καλυφθεί καλά τη βάση. Αν υπάρχουν κενά κόψτε μερικά σφολιατίνια για να τα συμπληρώσετε. Πάνω από τα σφολιατίνια απλώνετε ομοιόμορφα τη μισή από το μείγμα κρέμας-σαντιγί.
Βήμα 4
Πάνω από τη κρέμα στρώνετε άλλη μια στρώση σφολιατίνια και τα σκεπάζετε ομοιόμορφα με την υπόλοιπη μισή κρέμας. Ψιλο-θρυμματίζετε τα υπόλοιπα σφολιατίνια και τα πασπαλίζετε καλά σε όλη την επιφάνεια πάνω από τη κρέμα. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες για να σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα. Στη συνέχεια το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και το σερβίρετε.

ΠΗΓΗ: Matina Papatheodorou

Προηγούμενο άρθροΦτερούγες κοτόπουλου στο φούρνο με πατάτες
Επόμενο άρθροΥπέροχα κρουασανάκια με βελούδινη κρέμα