Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο

Τα Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο είναι μια παραδοσιακή συνταγή. Φτιαγμένα κυρίως από κιμά και ρύζι, η σάλτσα με αυγό και το λεμόνι κάνει αυτό το πιάτο να ξεχωρίζει.

Υλικά

8 κολοκυθάκια στρογγυλά
250 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
250 γραμμάρια κιμά χοιρινό
2 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι γλασσέ
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
5 κουταλιές της σούπας βρώμη
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Άνηθο
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο για τη γέμιση
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο για το μαγείρεμα

Αυγολέμονο
2 αυγά
1 ½ λεμόνι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να καθαρίσουμε εξωτερικά τα κολοκυθάκια.Τα πλένουμε και στη συνέχεια με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε το εσωτερικό τους.
Κόβουμε το πάνω μέρος από κάθε κολοκύθι, το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε σαν «καπάκι» για να κλείσουμε το κάθε κολοκύθι μας, αφού το γεμίσουμε.

Σ ένα μπωλ βάζουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι, μπόλικο ψιλοκομμένο άνηθο (2 – 3 κουταλιές της σούπας),το τριμμένο κρεμμύδι,το τριμμένο καρότο,τη βρώμη, το λάδι για τη γέμιση και το ρύζι μας πλυμένο. Ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μας λίγο πιο πάνω από τη μέση, επειδή θα «φουσκώσει» το ρύζι, τα κλείνουμε με το κομμάτι που έχουμε κρατήσει και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι ακόμα, το ελαιόλαδο κι ένα έως ενάμιση ποτήρι νερό. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά κι όταν αρχίσει η βράση, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά μας.
Βράζουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.Φροντίζουμε να μείνει ζουμάκι επειδή θα το χρειαστούμε για το αυγολέμονο, αλλά όχι πάρα πολύ.

Αυγολέμονο: Σ’ ένα καθαρό μπωλ χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών. Στο Μάτζικ σεφ το καταπληκτικό αυτό εργαλείο της Tupperware  χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκa.Δεν θα χρειαστείτε παραπάνω από 1 λεπτό!!! Προσθέτουμε τους κρόκους  και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα.
Προσθέτουμε σταδιακά τον χυμό λεμονιού και στο τέλος μερικές κουταλιές από το ζουμάκι του φαγητού μας.Δεν έχετε δει πιο θεικό αυγολέμονο σε μόνο 2 λεπτά!!!!!!
Ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στο φαγητό μας και ανακατεύουμε με προσοχή. Αφήνουμε για 15 λεπτά και μετά σερβίρουμε.

magic chefkolokuthakia gemista augolemono 1

Καλή επιτυχία!!!

Αν θέλετε να αποκτήσετε το  “Μάτζικ σεφ” το καταπληκτικό αυτό εργαλείο της Tupperware” επικοινωνήστε με τον συνεργάτη της Tupperware Rallou Psaradelli 

Προηγούμενο άρθροΤα πιο εύγευστα γαλακτομπούρεκακια !
Επόμενο άρθροΚολοκυθόπιτα χωριάτικη παραδοσιακή