Παστιτσάδα 

Υλικά :

1/2 κιλό μακαρόνια με τρύπα
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (σπάλα ή μπούτι)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
100 ml ελαιόλαδο
100 ml κρασί λευκό
3 ποτήρια ζεστό νερό
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση :

Καθαρίζουμε και πλένουμε το κρέας. Κόβουμε σε μερίδες.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει.
Σωτάρουμε τα κομμάτια κρέατος στο ελαιόλαδο.
Οταν πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε ελάχιστα προσέχοντας μην μας καεί.
Ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τον πελτέ, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το νερό και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει το φαγητό μόνο με τη σάλτσα του.
Εν τω μεταξύ σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια.
Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Μόλις το φαγητό μας είναι έτοιμο σερβίρουμε βάζοντας σε πιάτο μια μερίδα μακαρόνια και απο πάνω το κρέας με τη σαλτσούλα.
Μπορούμε μόλις είναι έτοιμο το κρέας να το αφαιρέσουμε απο την κατσαρόλα και να ρίξουμε τα βρασμένα μακαρόνια στην σάλτσα και να ανακατέψουμε ώστε να πάει παντού η σάλτσα. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα και το κρέας και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ: sabor-cooking.gr           Φωτο: loveandspices.gr

 

Προηγούμενο άρθροΜοσχάρι κοκκινιστό με κολοκυθάκια στην κατσαρόλα
Επόμενο άρθροΠριβλιόρα! ή ζεματιστή!!!