Πασχαλινά τσουρεκάκια τύπου μάφιν!

Φέτος τα πασχαλινά μου τσουρεκάκια θα είναι σε μορφή μάφιν! Για δεύτερη φορά τα φτιάχνω έτσι και γίνονται μοναδικά!

Συστατικά:

7 γρ μαγιά ξερή
1 κ.σ. ζάχαρη
100 ml ζεστό γάλα

2 αυγά – στο ένα χωρίζουμε τον κρόκο + 1 κ.γ. γάλα
100 ml φρέσκο γάλα
100 γρ ζάχαρη
500 γρ αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 βανίλιες
50 ml φυτικό λάδι + 20 ml για το ζύμωμα της τελικής ζύμης
50 γρ λιωμένο βούτυρο + 20 γρ για να αλείψετε τη φόρμα
ζάχαρη για πασπάλισμα γλυκαντική ουσία γιατί αν προστεθεί περισσότερη ζάχαρη, η ζύμη δεν θα φουσκώσει καλά και θα γίνει κολλώδης.

Παρασκευή:

Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε τα 100 ml γάλακτος την μάγια τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρώς και το αφήνουμε στην άκρη.
Ξεχωρίζουμε το ασπράδι ενός αυγού και χωρίζουμε τον κρόκο και το βάζουμε σε ένα μικρό μπολάκι σε αυτό το μπολάκι ρίχνουμε μισή κουταλιά της σούπας γάλα και το χτυπάμε με ένα κουταλάκι να ενοποιηθεί με τον κρόκο και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε ένα ολόκληρο αυγό και 100ml γάλακτος τα 100 γραμμάρια ζάχαρης και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός έως ότου γίνει ένα ομογενοποιημένο υγρό μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε αλάτι και τις βανίλιες και ανακατεύουμε κάνουμε στο κέντρο μία τρύπα του αλευριού εκεί προσθέτουμε 50 ml σπορέλαιο 50 gr βούτυρο λιωμένο το υγρό μείγμα του αυγού και τη μαγιά και ξεκινάμε να ζυμώνουμε με το χέρι όταν έχει σχηματιστεί πλέον η ζύμη μας τη βγάζουμε σε μία αλευρωμένη επιφάνεια και συνεχίζουμε το ζύμωμα έως ότου να πάρουμε μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας.

Βάζουμε τη ζύμη μας μέσα στο μπολ όπου πρώτα το έχουμε λιγάκι αλευρώσει Το μπολ και την αφήνουμε για μία ώρα περίπου σε ένα ζεστό μέρος να φουσκώσει αλείφουμε τον πάγκο μας με λίγο λάδι μετά από μία ώρα και βγάζουμε εκεί τη ζύμη μας και ξεκινάμε λίγο πάλι να τη ζυμώνουμε να φύγει ο αέρας χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 12 μέρη περίπου 80 γραμμάρια καθένα και φτιάχνουμε 12 μπαλάκια και τα σκεπάζουμε.

Παίρνουμε το ένα μπαλάκι το χωρίζουμε στα δύο και πλάθουμε δύο κορδόνια τα κορδόνια αυτά μετά τα μπλέκουμε κοτσιδα μεταξύ τους τα τυλίγουμε σαλιγκάρι και τα βάζουμε μέσα σε μπολάκια muffins ή σε άλλα μπολάκια γυάλινα που έχουμε, αφού πρώτα έχουμε βουτυρώσει το μπολάκι μας και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσουν.
Στη συνέχεια τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού που είχαμε ανακατέψει με το γάλα στο μικρό μπολάκι τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη από πάνω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά και τα πασχαλινά muffins είναι έτοιμα προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς μέχρι να είναι έτοιμο.

Καλή Απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΠίτες με λαχανικά και τυρί…φθηνό και υγιεινό φαγητό
Επόμενο άρθροΧοιρινές Μπριζόλες σε σάλτσα με κρασί και μέλι