Πατάτες Ογκρατέν με τυρί

Συστατικά :

4 φλιτζάνια πατάτες σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές αλεύρι
1 1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί, για να πασπαλιστεί από πάνω (κίτρινα τυριά της επιλογή σας)

Κατευθύνσεις :

Σε ένα μικρό ταψί, λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέσα το αλεύρι. Αφήστε το να κάτσει για ένα λεπτό.
Προσθέστε το κρύο γάλα, ανακατεύοντας με ένα χτυπητήρι
Αλατίστε και μαγειρέψτε τη σάλτσα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει και να βράσει ανακατευοντας περιστασιακά
Μειώστε τη φωτιά και ανακατέψτε μέσα το τυρί
Αλλοιψτε με βούτυρο ένα πυρέξ και τοποθετήστε τις μισές πατάτες σε φέτες στο κάτω μέρος
Ρίχνουμε τη μισή σάλτσα τυριού πάνω από τις πατάτες
Επαναλάβετε με δεύτερη στρώση πατάτας και τυρί
Σκορπίστε το υπόλοιπο τυρί από πάνω. Ψήστε στους 180 βαθμούς ακάλυπτα για 1 ώρα

Προηγούμενο άρθροΕλαφρύ εκμέκ με άρωμα λεμονιού
Επόμενο άρθροΓια τη γιορτή της μητέρας φτιάχνουμε: Εύκολο μωσαϊκό σε 10 λεπτά !