Πατατοψωμάκια με μαρμελάδα

Συστατικά

10 γραμμάρια φρέσκιας μαγιάς + κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη + λίγο ζεστό νερό
1 αυγό
125 γραμμάρια ζάχαρης
3 μεσαίες πατάτες βρασμένες 300 γρ.
110 γραμμάρια γιαούρτι χωρίς ζάχαρη
φακελάκι βανίλιας
κουτάλι ξύδι
450 γραμμάρια αλεύρι 00
10 γρ. Ζύμης για επιδόρπιο
1 κσ γεμάτη βούτυρο
Μαρμελάδα της επιλογή σας
1/3 κουπας γάλα
30 γραμ αμύγδαλο σε φέτες

Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε τα υλικά της πρώτης γραμμής των συστατικών διαλύουμε με ένα κουταλάκι και τα σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπλεντερ ρίχνουμε κομμένες τις βρασμένες πατάτες και χτυπάμε να γίνουν κρέμα και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε 125 γρ ζάχαρης , το αυγό , το γιαουρτι, βανίλια, την κρέμα πατάτας το μείγμα της μαγιάς, το ξύδι, και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε το μισό αλεύρι και το μπεικιν παουντερ και ανακατεύουμε.
Μόλις έχουμε μια συνοχή ζύμη ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια
ρίχνοντας ενδιάμεσα και 1 κγ λάδι.
Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη σκεπάζουμε με μεβράνη και την αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.


Μόλις διπλασιαστεί σε όγκο την βγάζουμε στο πάγκο μας την ζυμώνουμε λίγο και την μοιράζουμε σε 12 – 15 μέρη και τα κάνουμε μπαλάκια.


Ανοίγουμε τα πιτάκια αλείφουμε με βούτυρο βάζουμε 1 κγ μαρμελάδα και κλείνουμε σε ρολό.


Αλείφουμε το ταψί μας ελαφρά με βούτυρο και τακτοποιούμε τα ρολάκια μας.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.
Μετα αλείφουμε τα ψωμάκια με γάλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Μόλις τα βγάλουμε τα αλείφουμε με μαρμελάδα και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο

Καλή Απόλαυση

Δείτε το Βίντεο της Συνταγής εδώ

 

 

Προηγούμενο άρθροΚέικ με καρύδια. Πολύ αφράτο και αέρινο
Επόμενο άρθροΚρέμα – καραμέλα κέικ