Πατατόσουπα αυγοκομένη με αυγό και γιαούρτι

Απαραίτητα προϊόντα:

35-40 γρ λάδι ή βούτυρο
110 γρ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
240 γρ καρότα, κομμένα σε κύβους
700 γρ πατάτες κομμένες σε κύβους
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
2 λίτρα ζεστό νερό
2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για το αυγόκομα της σούπας:
1 κρόκος αυγού, 20 γρ.
2-3 κουταλιές της σούπας (60 g) γιαούρτι

Για το σερβίρισμα:
επιπλέον μαϊντανό για να πασπαλίσουμε τη σούπα
φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαριζουμε το κρεμμύδι σε αυτό για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει και να πάρει ροζ χρώμα. Σε αυτό προστίθενται καρότα και πατάτες. Ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Στη συνέχεια, ρίξτε 2 λίτρα ζεστό νερό πάνω από τα λαχανικά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι, το οποίο αφήνουμε ελαφρώς ανοιχτό.
Όταν βράσει η σούπα, ρυθμίστε τη φωτιά και σιγοβράστε για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κρόκο και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε με σύρμα και σε αυτά (με συνεχές ανακάτεμα) προσθέτουμε μερικές κουταλιές ζεστό ζωμό στη σούπα. Αυτό γίνεται για να μαλακώσει το αυγό.

Στη συνέχεια αποσύρουμε την κατσαρόλα της σούπας από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μείγμα των αυγών ανακατεύοντας ζωηρά. Προστίθεται μαϊντανός και αφήνεται η σούπα για περίπου 10 λεπτά ώστε το αυγό να υποστεί θερμική επεξεργασία από τη φωτιά.
Σερβίρουμε με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού. Μπορεί να πασπαλιστεί με επιπλέον μαϊντανό και μαύρο πιπέρι.

Καλή Απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΚέικ με Καρύδια και σιρόπι κακάο
Επόμενο άρθροΠατάτες Γιαχνί: Μια Παραδοσιακή Συνταγή με Άρωμα Ελλάδας