Πιτάρια με κρεμμυδάκι και αυγό

Αυτή η συνταγή είναι μάλλον πάνω από 100 ετών, μου την έμαθε η γιαγιά μου. Βάζω ζύμη στο βούτυρο
Οποιοσδήποτε μπορεί να φτιάξει αυτην την πιτα χρησιμοποιώντας αλεύρι, νερό και αλάτι…!
Αυτή η συνταγή δεν χρειάζεται καν μαγιά!
Το κύριο πράγμα είναι να μαγειρεύετε με χαρά και αγάπη!

Συστατικά:

800 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
600 ml νερό.

1 φλιτζάνι (200 ml) λιωμένο βούτυρο.
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια.
Σπορέλαιο
1 κρεμμύδι
6-7 βραστά αυγά ¨η 300 γρ τυρι φέτα τριμμένη.
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς.

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέστε το αλάτι και ανακατέψτε καλά.
Κάνουμε μια λακκούβα στο αλεύρι, προσθέστε σταδιακά το νερό. Ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε σταδιακά νερό. Ζυμώνουμε καλά τη ζύμη με τα χέρια. Βάλτε τη ζύμη στο τραπέζι.
Χρησιμοποιήστε αλεύρι για να μην κολλάει η ζύμη. Ζυμώνουμε τη ζύμη στο τραπέζι μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ζυμώνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10-20 λεπτά. Βάλτε τη ζύμη στο τραπέζι.
Πασπαλίστε λίγο αλεύρι. Χωρίστε σε 2 μέρη.

Χωρίζουμε σε 9-12 μέρη. Κάντε το ίδιο για το δεύτερο μέρος της ζύμης.
Πλάθετε κάθε κομμάτι ζύμης σε μια μπάλα. Σε ένα πυρεξ ριχνουμε 200 ml λιωμένο βούτυρο.
Πλάθουμε ελαφρώς τη ζύμη σαν “κεφτεδες” με τα χέρια μας και τη βάζουμε στο βουτυρο.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη το πυρέξ και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.

Ψιλοκόβουμε ένα ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια.
Σ ένα τηγάνι βάζουμε σπορελαιο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Σε ένα μπολ προσθέστε 6-7 βραστά αυγά το κρεμμυδακι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
Ανοίγετε τη ζύμη με τα χέρια σας σε ένα φυλλο σαν ένα πιάτο.


Προσθέστε έτοιμη γέμιση. Διπλώνουμε τη ζύμη οπως βλέπετε στην φωτο.


Ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 30-35 λεπτά.

Νομίζω ότι θα σας αρέσει!

Προηγούμενο άρθροΕίναι το κέικ που αδυνατίζει….δεν έχετε ξαναδεί αυτή την συνταγή
Επόμενο άρθροΓλασαρισμένο τζίντζερ – ένα φυσικό “χάπι” για το κρυολόγημα