Πουτίγκα βανίλιας με γάλα

Υλικά:

500 ml φρέσκο γάλα
30 gr κορν φλάουρ
100 gr ζάχαρη
2 κρόκους αυγού
2 κ.γ μπέρμπον ή εκχύλισμα βανίλιας

Μέθοδος

1 . Μέσα σε μία μικρή κατσαρόλα ή σε ένα μπωλ προσθέστε τους 2 κρόκους από τα αυγά μαζί με 100 ml από το γάλα. Αναμίξτε πάρα πολύ καλά.
Μέσα σε μία κατσαρόλα προσθέστε τα 400 ml γάλα μαζί με τα 30 gr κορν φλάουρ, τα 100 gr ζάχαρη και την βανίλια.
Αναμίξτε πάρα πολύ καλά τα υλικά και τοποθετήστε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Συνεχίστε περιοδικά το ανακάτεμα και περιμένετε μέχρι να εμφανιστεί βρασμός στην κρέμα.
Περιμένετε για ελάχιστα λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα και τότε αποσύρετε την κατσαρόλα από την εστία.

Αδειάστε το καυτό μείγμα της κατσαρόλας μέσα στο μπωλ με το γάλα και τους κρόκους.
Αναμίξτε με γρήγορες κινήσεις και φροντίστε όλα τα υλικά να ενσωματωθούν πάρα πολύ καλά.
Αδειάστε πάλι την πουτίγκα βανίλιας μέσα στην κατσαρόλα και τοποθετήστε την σε μέτρια φωτιά.
Περιμένετε μέχρι να εμφανιστεί βρασμός και ανακατεύοντας ανά διαστήματα βράστε την πουτίγκα για 4 λεπτά.

Αποσύρετε την πουτίγκα από την εστία και μοιράστε σε μπωλ ή ποτήρια.
Καλύψτε με μεμβράνη και μόλις πέσει αρκετά η θερμοκρασία της πουτίγκας, τότε τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Στην περίπτωση που επιθυμείτε την πουτίγκα σας πιο ρευστή, τότε μπορείτε να την ανακατέψετε με ένα αυγοδάρτη έτσι ώστε να αποκτήσει παχύρευστη σύσταση.
Η πουτίγκα βανίλιας με γάλα είναι έτοιμη.

Καλή σας επιτυχία.

Προηγούμενο άρθροΓλυκό Ψυγείου “Napoleon” – το γρηγορότερο και πιο νόστιμο γλυκό!
Επόμενο άρθροΜελιτζανοκεφτέδες με λιαστή ντομάτα