Συνέχεια του άρθρου…

Πώς να καθαρίσετε ένα πλυντήριο ρούχων φόρτισης από πάνω:

Ρυθμίστε το πλυντήριό σας στην υψηλότερη και πιο ζεστή ρύθμιση νερού. Προσθέστε τέσσερα φλιτζάνια λευκό ξύδι και ξεκινήστε έναν κύκλο. Μόλις το πλυντήριο γεμίσει και μόλις ξεκινήσει, σταματήστε το και αφήστε το νερό και το λευκό ξύδι να μουλιάσουν το
τύμπανο για μια ώρα. Όταν τελειώσει ο πρώτος κύκλος ξεβγάλματος, ρίξτε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα και ενεργοποιήστε ξανά για έναν ακόμη δυνατό κύκλο στις πιο ζεστές θερμοκρασίες. Και όταν γίνει αυτό, αφήστε το επάνω μέρος ανοιχτό για να στεγνώσει
στον αέρα.

Πώς καθαρίζω ένα πλυντήριο ρούχων που μυρίζει;

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του πλυντηρίου είναι να καθαρίσετε τις επιφάνειες και οποιεσδήποτε περιοχές όπου μπορεί να λιμνάζει νερό, και δημιουργεί ένα φιλόξενο περιβάλλον για μούχλα και βακτήρια. Ψεκάστε λευκό ξύδι σε ένα βρεγμένο πανί και περάστε το κατά μήκος του επάνω και του κάτω μέρους του καπακιού του πλυντηρίου ρούχων με φόρτωση από πάνω, στα πλαϊνά και στο μπροστινό μέρος του πλυντηρίου μέχρι να αγγίξετε κάθε τετραγωνικό εκαταστό της συσκευής σας. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια παλιά οδοντόβουρτσα για να μπείτε στις βρώμικες γωνίες και τις σχισμές των διανομέων απορρυπαντικού και μαλακτικού.

Για να απαλλαγείτε από μυρωδιές από ένα μηχάνημα μπροστινής φόρτωσης, χρησιμοποιήστε

Σαπουνόνερο ή καθαριστικό γενικής χρήσης για να καθαρίσετε καλά τα υπολείμματα από το ελαστικό στεγανοποιητικό γύρω από την πόρτα. Στη συνέχεια, ψεκάστε λευκό ξύδι σε ένα πανί από μικροΐνες και καθαρίστε το εξωτερικό και το εσωτερικό της πόρτας μέχρι να γυαλίσει. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρισει ολόκληρο το μπροστινό μέρος του πλυντηρίου, συμπεριλαμβανομένων των πόμολων και του πίνακα ελέγχου. Αφήνετε πάντα το καπάκι ανοιχτό για να στεγνώσει στον αέρα.
Είναι καλή πρακτική να έχετε ένα πανί από μικροΐνες κοντά και να σκουπίζετε την περιοχή της πόρτας.

Εάν έχετε ένα πλυντήριο ρούχων με ιδιαίτερη δυσοσμία, ακόμα κι αν κάνετε βαθύ καθαρισμό πολλές φορές το χρόνο, κάντε έναν μηνιαίο καθαρισμό με το Affresh (το οποίο είναι διαθέσιμο στο Amazon). Το Affresh είναι ένα δισκίο βραδείας διάλυσης από λευκαντικό με βάση το οξυγόνο και ανθρακικό νάτριο. Για να το χρησιμοποιήσετε, επιλέξτε έναν κανονικό κύκλο, εάν το πλυντήριό σας δεν έχει ενσωματωμένο κύκλο καθαρισμού και βάλτε ένα tablet Affresh χωρίς ρούχα. Καθώς ο κύκλος τρέχει, το Affresh αφρίζει και μπαίνει μέσα σε όλες τις γωνίες και τις σχισμές πριν ξεπλυθεί.

1
2
Προηγούμενο άρθροΗπειρώτικη Μπατσαριά
Επόμενο άρθροΚέικ Δούκισσα