Σοκολατόπιτα 

Αυτή η σοκολατόπιτα δεν είναι απλά ένα γλυκό. Είναι μια θεϊκή εμπειρία που ξυπνάει όλες τις αισθήσεις. Η αφράτη υφή της αγγίζει απαλά τον ουρανίσκο, ενώ η πλούσια σοκολατένια γεύση της λιώνει στο στόμα, αφήνοντας μια γλυκιά και ζεστή αίσθηση.

Από την πρώτη μπουκιά, νιώθεις την τέλεια ισορροπία μεταξύ του γλυκού και του πικρού, με νότες κακάο να αγγίζουν τον ουρανίσκο. Η υφή της είναι τόσο απαλή και αφράτη, που μοιάζει να αιωρείται στο στόμα.

Και το καλύτερο; Η σοκολατόπιτα αυτή είναι πανεύκολη στην παρασκευή της. Ακόμα και οι αρχάριοι μάγειρες μπορούν να δημιουργήσουν αυτό το αριστούργημα ζαχαροπλαστικής, χαρίζοντας στους αγαπημένους τους μια αξέχαστη εμπειρία.

Σας προτρέπω να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή. Είναι σίγουρο ότι θα γίνει η αγαπημένη σας σοκολατόπιτα!

Υλικά:

250 γρ αλευρι
1 κούπα ζάχαρη
3 κ.σουπας κακαο
1 φακελακι μπεικιν
1 κουταλάκι γλυκού σοδα
1 βανίλια

1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα γάλα
2 αυγα

Σιρόπι:
1 1/2 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
2 κ. σούπας κακαο

Εκτέλεση

Σ ένα μπωλ ανακατεύω τα στεγνά υλικα
Σ ένα άλλο μεγαλύτερο χτυπάω τα υγρά υλικά
Ρίχνω έπειτα τα στεγνά στα υγρά κ ανακατευω
Λαδωνω κ αλευρωνω ένα πυρέξ κ ρίχνω το μιγμα
Ψήνω στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά
Εντωμεταξύ όσο ψήνεται η ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ, βράζω το σιροπι
Μόλις ψηθεί το γλυκό, τρυπαω με ξύλινο καλαμακι κ προσθετω σιγά σιγά το σιρόπι να πάει παντού.
Σκεπάζω με καθαρή πετσέτα κ αφήνω να τραβήξει το σιρόπι (αν προλάβει βέβαια 😂)
Σας συνιστώ να τη δοκιμάσετε, είναι τέλεια, θεϊκή, βαμβακι 🍂

Η Συνταγή είναι της κας Σοφία Παπα

Προηγούμενο άρθροΗ απόλαυση συναντά την υγεία: Παστέλι ολικής με ξηρούς καρπούς
Επόμενο άρθροΝτόπιος κόκορας κοκκινιστός: Μια συνταγή γεμάτη μεράκι και αγάπη