Θα χρειαστείτε :

3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
3/4 κουπας σιμιγδάλι.
3/4 κουπας ζάχαρη.
5 αυγά μέσου μεγέθους.
1/8 κγ σκόνης βανίλιας.
Για το σιρόπι:
2 κούπες ζάχαρης.
2 κούπες νερό.
1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού.
1/8 κγ σκόνης βανίλιας.

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι και το αλεύρι σε ένα βαθύ πιάτο μετά χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη και στη συνέχεια ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το μείγμα σιμιγδαλιού στο μείγμα των αυγών και αναμιγνύουμε καλά, το τελικό μείγμα το ρίχνουμε σε ένα προετοιμασμένο ταψάκι και ψήνουμε για 45 λεπτά σε ένα προθερμασμένο φούρνο 185 βαθμούς.
Ενώ ψήνετε προετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το χυμό λεμονιού, βράζετε για 5 λεπτά, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για άλλα 20 λεπτά.
Ρίξτε το σιρόπι ενώ είναι ζεστό και το κέικ είναι επίσης ζεστό, καλύψτε με νιφάδες καρύδας – αν θέλετε- κοψτε σε τετράγωνα και σερβίρετε.

ΠΗΓΗ: amiraspantry.com

Προηγούμενο άρθροΗ Πρασόπιτα της Κας Ξανθής…
Επόμενο άρθροΠιτάκια γεμιστά με ελιά και πράσο…θα σας ενθουσιάσουν