Ρεβανί

Υλικά

4 αυγά
1 κουπα ζάχαρη
1/2 κουπα λάδι
1 κουπ αλεύρι
1 κουπ γάλα
​​1 κουπ σιμιγδάλι
1 μπέικιν πάουντερ
και 1 βανίλια

Για το σιρόπι:
3 φλυτζάνια ζάχαρη
4 φλυτζάνια νερό
1 ξυλάκι κανέλας
1/2 λεμονιού ο χυμός και το ξύσμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5 λ περίπου και το αφήνετε να κρυώσει καλά.

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί. Το βάζετε στο προθερμασμένο φούρνο για 45 λ περίπου.
Αφού κρυώσει ρίχνουμε το κρύο σιρόπι.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΑρνάκι στο φούρνο με πατάτες
Επόμενο άρθροΝόστιμα και μαλακά πτι φουρ με μαρμελάδα αγριοτριανταφυλλιάς