Ρολό με ζελέ βατόμουρο και γκανάζ 😊

Υλικά

Παντεσπάνι

4 αυγά
90 γρ ζάχαρη
50 ml φρέσκο ​​γάλα
50 ml λάδι
40 γρ αλεύρι
40 γραμμάρια κορν φλαουρ
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Χώρισα τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια Χτυπάω τα ασπράδια να γίνει σαν χιόνι με το χυμό λεμονιού και τα 3/4 της ζάχαρης.
Ανακάτεψα τους κρόκους με την άλλη ζάχαρη, γάλα, λάδι, άρωμα βανίλιας, αλεύρι και κορν φλαουρ.
Τέλος έβαλα τα ασπράδια σε 2-3 φορές και ανακάτεψα απαλά με μια σπάτουλα.Βάζω το μείγμα σε ταψί με χαρτί ψησίματος.Οι διαστάσεις τα δικά μου είναι 40 x 30 x 5 εκ. Έψησα στους 160 βαθμούς με αέρα (χωρίς 180) για 20-25 λεπτά.
Άλειψα το κρύο παντεπσανι με σπιτικό ζελέ βατόμουρο. Έφτιαξα κρέμα από 150 γρ μασκαρπόνε και 7 κουταλιές της σούπας γκανάζ σοκολάτας / λιωμένη και κρύα σοκολάτα. Μοίρασα την κρέμα ομοιόμορφα στο αλειμμένο παντεσπανι και την τυλίγω σε ρολό. Ρίχνω την γκανάζ και βατόμουρα για διακόσμηση.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ: Διαλύει τα άλατα και τη βρωμιά από τον σωλήνα του πλυντηρίου, τα ρούχα μυρίζουν ξανά φρεσκάδα
Επόμενο άρθροΠιπεριές με τυρί φέτα και ελαιόλαδο