Συστατικά

3/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 φλιτζάνι πουρε κολοκύθας
3 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη αχνη
220 γρ  τυρι κρέμα
1 / 4 φλιτζάνι βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 ζάχαρη ζαχαροπλαστικής

Προετοιμασία

Προθερμάνετε το φούρνο στους (190 βαθμοί C). Βουτυρώστε ελαφρά και αλευρώστε ένα ταψί 20χ30 εκ η καλύτερα στρώστε πρώτα μία λαδόκολλα μεσα ταψί.


Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, και τη μαγειρική σόδα. Μετά ανακατέψτε τον πουρέ κολοκύθας, αυγά και χυμό λεμονιού. Ρίξτε το μίγμα στο προετοιμασμένο ταψί.

Απλώστε το μίγμα ομοιόμορφα.


Ψήνετε στους 190 βαθμοί C για 15 λεπτά.
Τοποθετήστε μια υγρή λινή πετσέτα στο πάγκο, πασπαλίστε με τη ζάχαρη άχνη και γυρίστε το κέικ ανάποδα πάνω στην πετσέτα.

Διπλώστε προσεκτικά την πετσέτα (κατά μήκος) με το κέικ μέσα σε αυτή.

Τοποθετήστε το στην άκρη αφήστε να κρυώσει για 20 λεπτά.

Κάνετε τη γλάσο:

Σε ένα μεσαίο κύπελλο, συνδυάστε τυρί κρέμα, βούτυρο, βανίλια και ζάχαρη με ξύλινη κουτάλα ή ηλεκτρικό μίξερ.
Όταν το κέικ κρυώσει για 20 λεπτά, ξετυλίξτε το και απλώστε τη γλάσο πάνω του.

Διπλώστε αμέσως (χωρίς την πετσέτα αυτή τη φορά)

και τυλίξτε το με μία μεμβράνη.

Βάλτε το κέικ στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Κόψτε το κέικ σε φέτες ροδέλες λίγο πριν το σερβίρετε.

Credit to

Προηγούμενο άρθροΠουτίγκα, ονειρεμένος συνδυασμός καρυδόπιτας με κρέμα
Επόμενο άρθροΝτοματόρυζο σπυρωτό….με τέλεια γεύση