Γαρίδες Σαγανάκι με ούζο

Υλικά

1 κιλά φρέσκια γαρίδα
2-3 μεγάλες φρέσκες ντομάτες, τριμμένες ή πουρές
2 κ.σ. κέτσαπ
2 κ.σ. ήπια μουστάρδα
Μια πρέζα σκόνης σκόρδου
Λίγες νιφάδες καυτερής πιπεριάς (προαιρετικά)
Ένα σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο
Λίγα κλαράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
150-200 γραμμάρια Κεφαλοτύρι ή παρόμοιο τυρί (που θα λιώσει ελαφρώς όταν θερμανθεί),
κομμένο σε κυβάκια μεγέθους δαγκώματος
Ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βράστε γαρίδες για ένα λεπτό ΜΟΝΟ.
Στραγγίστε, και κρατήστε ένα φλιτζάνι από το νερό στο οποίο έβρασαν οι γαρίδες.
Θα προστεθεί στη σάλτσα αργότερα.
Αφαιρέστε κεφάλια και το τσοφλι της γαρίδας (εάν χρησιμοποιείτε φρέσκια γαρίδα).
Σοτάρετε τις γαρίδες σε βαθύ τηγάνι στο ελαιόλαδο για ένα λεπτό, γυρίζοντας μια φορά.
Αφαιρέστε τις γαρίδες απο το τηγάνι και αφήστε στην άκρη.

Προσθέτουμε τον πουρέ ντομάτες στο τηγάνι και σιγοβράζουμε για ένα δυο λεπτά για να μειωθεί το υγρό. Συνεχίστε να σιγοβράζετε, προσθέτοντας κέτσαπ, μουστάρδα, σκόνη σκόρδου, πιπέρι, νιφάδες, αλάτι (όχι πολύ αν το τυρί σας είναι αρκετά αλμυρό) και πιπέρι, ούζο ή τσίπουρο και το φλιτζάνι νερό που κρατήσαμε. Όταν η σάλτσα έχει πήξει λίγο, προσθέτουμε τη ρίγανη, τις γαρίδες και τους κύβους του τυριού. Όταν το τυρί αρχίσει να μαλακώνει (λιγότερο από ένα λεπτό), αφαιρούμε το ταψί από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε ως ορεκτικό με ζεστό, σκληρό ψωμί (και ζυμαρικά αν σας αρέσει).
Καλή τύχη! 🍤 🧀 🌶🧄 🌿 🍝🍽🍽🥂

ΠΗΓΗ:Doris Gerantonis Greek Style Recipes.

Προηγούμενο άρθροΚρέας με Πατάτες στο τηγάνι με φρέσκο κρεμμυδάκι
Επόμενο άρθροΤζατζίκι Τρικολόρε