Σαλάτα Ουγγαρέζα

Υλικά

1/2 λάχανο λεπτά κομμένο
3 καρότα στον χοντρό τρίφτη
1/2 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
1-2 πιπεριά φλωρίνης (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε την ψημένη είτε την ωμή πολυ λεπτά κομμένη σε λωρίδες)
Μερικές ελιές
Μερικές πιπερίτσες πράσινες τουρσί.
200 ml νερό
1 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι λευκό
Αλάτι

Διαδικασία

Βάζουμε σε ενα μπολ όλα τα υλικά – εκτός απο τις πιπερίτσες και τις ελιές- και ανακατευουμε καλά να βραχούν όλα τα λαχανικά μας, βάζουμε στο ψυγείο με κλειστό καπάκι και ανακουναμε την σαλάτα οποτε το θυμόμαστε. Την αφηνουμε τουλάχιστον για 4 ώρες ή ακόμη καλύτερα για ενα βράδυ.
Οταν ειμαστε ετοιμοι να σερβιρουμε, στραγγίζουμε την σαλάτα με ενα τρυπητό να φυγουν όλα τα υγρά, μεταφέρουμε τα λαχανικά σε σαλατιέρα και περιχύνουμε με εξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Δοκιμάζουμε για αλάτι και στολίζουμε με τις ελιές και τις πιπερίτσες.
Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: eri-captaincook.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΠατατοσαλάτα με ραπανακι και πράσινο μπιζέλια
Επόμενο άρθροΤα Πιτάκια της κυρα Μαριγούλας