Πατατοσαλάτα με ραπανάκι και πράσινο μπιζέλια

Υλικά

2 κιλα Πατάτες
85 γρ Κρεμμύδια
13 γρ Νερό
7,5 γρ Λευκό Ξύδι Οίνου
105 γρ Ραπανάκι
225 γρ πράσινα μπιζέλια
10 γρ ζάχαρη
7,5 γρ αλάτι
210 γρ μαγιονέζα
Άνηθο
αυγά

Εκτέλεση

Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέστε νερό και βράστε. Μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν,περίπου 30 λεπτά. Στραγγίζουμε και αφήνουμε τις πατάτες να κρυώσουν ελαφρώς.
Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε σε φέτες πάχους περίπου 1 εκ.
Πλένετε και κόβετε τα ραπανάκια σε λεπτές φέτες.
Συνδυάστε πατάτες, κρεμμύδια, ραπανάκια πράσινα μπιζέλια, νερό, ξύδι,
ζάχαρη και αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Διαχωρίστε ανάμεσα σε δύο
μπολ σαλάτας και αφήστε να μείνουν εκεί για λεπτά.
Προσθέστε μαγιονέζα σε κάθε μπολ και ανακατέψτε απαλά. Βάλτε στο ψυγείο για
2 ώρες. Γαρνίρετε τη σαλάτα με ψιλοκομμένο άνηθο και / ή ψιλοκομμένα
βραστά αυγά αν θέλετε.

Τέλεια

Προηγούμενο άρθροΗ Σαλάτα του Κηπουρού
Επόμενο άρθροΣαλάτα Ουγγαρέζα Ξάνθης