ΦΡΟΥΤΟΜΠΑΚΛΑΒΑΣ

Υλικά

5 αυγά
Μισό κιλό φύλλο κρούστας.
3 κουπ τσαγ αμύγδαλο ασπρισμένο( εγω έβαλα 2 αμυγδ.1 καρύδι)
βανίλιες
1 κούπα τσαγ.ζαχαρη
1 κούπα τσ φρυγανιά
1 σφηνακι λικέρ
1 1/2 κουπ..διάφορα φρουτακια γλυκό κουταλιούχωρίς το σιρόπι
250 γρ.βουτυρο
Σιρόπι
3 ποτ.ζαχαρη
2 ποτ.νερό
3 κ.σ.λεμονι
3.κ.σ.μέλι..

Εκτέλεση

Χτυπάμε ασπράδια με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και ρίχνουμε τους κρόκους με τη βανίλια και το λικέρ και τα υπόλοιπα υλικά
Στρώνουμε 3 φύλλα βουτυρωμένα μετά βάζουμε την γέμιση και τυλίγουμε ρολό..
Βουτυρώνουμε από πάνω το φύλλο και χαράζουμε λίγο τα κομμάτια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα..

Για το Σιρόπι

Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το μέλι σε μια μικρή κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5′ λεπτά, αν θέλουμε ένα κανονικό σιρόπι (γλυκά ταψιού, ποτά). Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και όταν βγει το γλυκό καυτό τότε ρίχνουμε μαλακά πάνω του να το απορροφήσει (Κρύο σιρόπι…καυτό γλυκό..)

Συμβουλή: Για να δούμε αν είναι έτοιμο, το δοκιμάζουμε ρίχνοντας μία σταγόνα στο νύχι του αντίχειρά μας ή σε ένα πιατάκι.
Εάν σταθεί και δεν απλώσει είναι έτοιμο, ενώ αν κυλάει και απλώνει, θέλει κι άλλο βράσιμο.

της Ρουλα Λυρου προς Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές

Προηγούμενο άρθροΚεφτέδες με πατάτες φούρνου
Επόμενο άρθροΤο Κέικ της Σουλτάνας