Σιμιγδαλένιος χαλβάς με κανέλα

Υλικά

Μετράω με τα ίδιo ποτήρι.

2 ποτήρια σιμιγδάλι (χοντρό)
2 ποτήρια ζάχαρη
8 ποτηρια νερό
1-2 ποτηρια ελαιόλαδο
2 βανίλιες
Πολλή κανέλα … σκόνη

Εκτέλεση

Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη βανίλια να βράσουν για 7-8 λεπτά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζω το λάδι και όταν ζεσταθεί βάζω σιμιγδάλι και ανακατεύω μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα καραμέλας. Προσθέτω την κανέλα και αρχίζω να προσθέτω με μια κουτάλα σιρόπι ζάχαρης στο σιμιγδάλι. Συνεχίζω το ανακάτεμα και περιμένω για να βράσει.
Όταν κάνει φυσαλίδες, το ρίχνω σε ένα ταψάκι.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο προσθετουμε εάν θέλουμε τριμμένο καρύδι ή σουσάμι και διακοσμούμε με ένα ξυλάκι κανέλας (εγώ δεν ειχα).

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜπισκότο κέικ με δύο είδη κρέμας, σοκολάτα και βανίλια
Επόμενο άρθροΚέικ Σοκολάτας με βάφλες