Σιροπιαστά σαλιγκαράκια

Υλικά:

-1 αυγό
-1 ποτήρι κρασιού γάλα
-1 ποτήρι κρασιου γιαούρτι
-1 φλιτζάνι λάδι
-1 κουταλιά της σούπας ξύδι
-2,5-3 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για την γέμιση: 250γρ χοντρά αλεσμένα καρύδια

Για το σιρόπι:
-4 ποτήρια ζάχαρης
-4 ποτήρια νερό
-1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
Για άνοιγμα φύλλου: κορν φλαουρ, αλεύρι
Για απο πάνω:
-150 γρ. Βούτυρο
-1 φλιτζάνι λάδι

Εκτέλεση

Βάλτε το αλεύρι σε ένα βαθύ μπολ, προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά και φτιάξτε μια
μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στο χέρι.
Φτιάξτε μπάλες μεγέθους καρυδιού από την έτοιμη ζύμη, καλύψτε το με ένα υγρό πανί και
αφήστε να ξεκουραστούν για 30 λεπτά.

Πάρτε μία από τις μπαλες και ανοίξτε το σε πολύ λεπτό φύλλο στο πάγκο σας με ένα
μείγμα κορν φλαουρ και αλευριού, πασπαλίστε τα καρύδια πάνω του, τυλίξτε το πολύ
σφιχτά στον πλάστη, σουρώστε το φύλλο πάνω στο πλάστη και τραβήξτε το να βγει
και διπλώστε το προς τα μέσα σαν σαλιγκαράκι και τοποθετήστε το στο ταψί.
Κάντε το μέχρι να τελειώσουν όλες οι μπάλες.
Λιώστε το βούτυρο με το λάδι, και ρίξτε στα γλυκάκια με ένα κουτάλι
και ψηστε στον φούρνο 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και αφήστε μετα να κρυώσουν.
Για το σιρόπι, βράστε τη ζάχαρη και το νερό για περίπου 15 λεπτά, προσθέστε χυμό
λεμονιού και αφαιρέστε από τη φωτιά.
Ρίξτε το ζεστό σιρόπι πάνω από το κρύο γλυκό, διακοσμήστε και σερβίρετε όπως θέλετε.

Καλη Επιτυχία

ΠΗΓΗ: https://www.yemektarifleri-sitesi.com/

Προηγούμενο άρθροΥπέροχα τραγανά μπισκότα σταφίδας
Επόμενο άρθροΛαχανοντολμάδες με σάλτσα βελουτέ