Σιροπιαστά Ψωμάκια Μπριος με καρύδα

Καλησπερα σημερα ειμαι εδω με μια απίστευτη συνταγη για ψωμάκια πολυ νοστιμα, αφράτα, απιστευτα μαλακα, που δεν εκφραζεται με λογια, με λεπτη γεύση καρύδας η συνταγή είναι δοκιμασμένη εδώ και χρόνια οπότε κρατήστε και μαγειρέψτε …..

Συστατικά…..

αλεύρι – 1 κιλό
αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού
συμπιεσμένη φρέσκια μαγιά – 50 γραμμάρια
ζάχαρη – 100 γραμμάρια
ζάχαρη βανίλιας – 1 σακούλα
άοσμο λάδι – 100 γραμμάρια
νερό -0,5 λίτρα.

Για το σιρόπι:
220 gr ζάχαρη
250 ml νερό
Φλούδα λεμονιού
7 ml χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Ρίχνουμε νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε αλάτι, τη ζάχαρη, τη βανίλια ζάχαρη, το λάδι, βράζουμε, κρυώνουμε να είναι ζεστό ελάχιστα.
Καθώς κρυώνει προσθέτουμε τη μαγιά, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η μαγιά, προσθέτουμε σταδιακά κοσκινισμένο αλεύρι, ζυμώνουμε μια μαλακή ελαστική ζύμη

Βάλτε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει, δηλαδή για αύξηση όγκου για 1,5 ώρα.
Κατά το πρώτο φούσκωμα της ζύμης, τη ζυμώνουμε ελαφρά, αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει ξανά και στη συνέχεια σχηματίζουμε ψωμάκια.

Σε ένα τραπέζι πασπαλισμένο με αλεύρι απλώνουμε τη ζύμη, τη μοιράζουμε σε μπαλάκια ίδιου βάρους, αφήνουμε τα μπαλάκια να φουσκώσουν λίγο για 15-20 λεπτά, τα πλάθουμε σε λεπτά κορδόνια, και τα πλέκουμε όπως θέλουμε, βάζουμε τα ψωμάκια να ξαναφουσκώνουν, αλείφουμε με τσάι.

Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά, αμέσως ζεστά όπως είναι , τα αλείφουμε με παχύρρευστο σιρόπι ζάχαρης, τα πασπαλίζουμε με τρίμματα καρύδας και τα απολαμβάνουμε.

Καλή Απόλαυση

Магдалина Шершун

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα με χαμηλούς υδατάνθρακες. Χωρίς ζάχαρη, χωρίς αλεύρι, χωρίς γλουτένη.
Επόμενο άρθροΓλυκά μπισκότα μελιού και σοκολάτας