Μπισκότα σοκολάτας

Αρτοσκευάσματα με χαμηλούς υδατάνθρακες. Χωρίς ζάχαρη, χωρίς αλεύρι, χωρίς γλουτένη.
Είναι και για δίαιτα και για διαβιτικούς. Μοιράζομαι τη συνταγή 🙂

Συστατικά:

6 τεμ. κρόκοι αυγών (ωμοί)
80 γρ. αλεύρι καρύδας
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
60 γρ. σκόνη ερυθριτόλης (φυσικό υποκατάστατο ζάχαρης)
80 γρ. βούτυρο
1 τεμ. φλούδα λεμονιού)
χυμό από μισό λεμόνι
βανίλια
50 γρ. σοκολάτα κετο (85-90%)

Εκτέλεση

Ρίχνουμε τους κρόκους σε ένα μπολ (τα ασπράδια στο ψυγείο στο ψυγείο) μπορουν να χρησιμοποιηθούν σε άλλη συνταγη.
Χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους με σύρμα ή μπλέντερ.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι καρύδας, το μπέικιν πάουντερ, την ερυθριτόλη, τη βανίλια, το ξύσμα
λεμονιού. Τα συνδυάζουμε όλα και προσθέτουμε στους κρόκους, ανακατεύουμε.
Τρίβουμε σε ένα μεγάλο τρίφτη βούτυρο και προσθέτουμε το χυμό από μισό λεμόνι.
Ζυμώνουμε τη ζύμη, προσθέτουμε την σοκολάτα (εάν είναι για διαβιτικούς βάζουμε κετο σοκολάτα), κόβουμε σε μικρούς κύβους με ένα μαχαίρι.
Ζυμώνουμε γρήγορα τη ζύμη με τα χέρια μας (η ζύμη δεν είναι κολλώδης, αλλά απαλή).
Πλάθουμε με τα χέρια μας μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ελαφρώς τα πατάμε. (Πήρα 20 τμχ. 25 γρ το καθένα).

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο που έχει προθερμανθεί στους 180*C (πάνω + κάτω) για 15 λεπτά. Τα μπισκότα είναι μετρίως μαλακά και εύθρυπτα.

Νόστιμο!
ΕΙΡΗΝΗ ΣΕ ΜΑΣ 🙏🙏🙏💙💛

Προηγούμενο άρθροΜαρινάτο κοτόπουλο με σάλτσα μελιού (ινδονησιακή σπεσιαλιτέ.)
Επόμενο άρθροΣιροπιαστά Ψωμάκια Μπριος με καρύδα