Σκορδομακαρονάδα Σαντορίνης

Η Συνταγή είναι του Ken Panagopoylos

Λίστα συστατικών:

400 gr Μακαρόνια (πεννες – βιδες – κοχυλι κλπ)
1/2 φλιτζάνι ελληνικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. αποξηραμένο δεντρολίβανο
340 gr ντομάτες(κονκασε) ή 4 ώριμες ντομάτες
170 gr νερό
30-40g Ελληνικό τυρί μυζήθρα
Αλάτι και πιπέρι για γεύση

Μέθοδος:

Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό μέχρι την επιθυμητή σκληρότητα
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίξτε το λαδι, σοτάρετε το σκόρδο για 3 λεπτά προσέχοντας να μην το κάψετε
Προσθέστε αποξηραμένο δεντρολίβανο και συνεχίστε να σοτάρετε για 3 ακόμη λεπτά
Προσθέστε καλά τις ντομάτες και το νερό
Μαγειρέψτε έως ότου η σάλτσα πήξει ελαφρώς
Στρώστε το 1/3 της σάλτσας σε μια πιατέλα


Ρίχνουμε ζυμαρικά πάνω από σάλτσα σε πιατέλα
Ρίξτε την υπόλοιπη σάλτσα στην περίμετρο των ζυμαρικών ( όχι πάνω) στην πιατέλα
Τρίψτε τη μυζήθρα πάνω από τα ζυμαρικά

Η Συνταγή αυτή είναι απο το κάναλι του Ken Panagopoulos

Προηγούμενο άρθροΑλμυροί λουκουμάδες με σουσάμι σε 10 λεπτά….με τον καφέ ή ζεστή σοκολάτα
Επόμενο άρθροΤηγανόψωμα Χαλκιδικής