Σοκολατένια Καριδόπιτα μου

Υλικά

Σιμιγδάλι 230 γρ
Αλεύρι σκέτο 50 γρ
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
30 γρ κακάο σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας μοσχοκάρυδο
2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
7 μεγάλα αυγά
200 γρ ζάχαρη
250 γρ καρύδια
50 γραμμάρια φυτικού ελαίου
200 γρ σοκολάτα ψιλοκομμένη
500 γρ νερό
ξυλάκι κανέλας
500 γρ ζάχαρη
200 γρ κουβερέτα σοκολάτας
150 γρ κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Αρχικά ρίχνουμε 500 ml νερό σε μια κατσαρόλα και μετά προσθέτουμε 600 γραμμάρια ζάχαρη και ξυλάκια κανέλας και αφήνουμε να βράσουν και μετά αφήνουμε το σιρόπι πολύ να κρυώσει.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε 50 γραμμάρια απλό αλεύρι και μετά 30 γραμμάρια κακάο σε σκόνη και προσθέτουμε 230 γραμμάρια ψιλό σιμιγδάλι. Στη συνέχεια, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ και 1 κουταλιά της σούπας κανέλα και 1 κουταλιά της σούπας μοσχοκάρυδο και στη συνέχεια ανακατέψτε τα όλα μαζί.
Σε ένα άλλο μπολ προσθέστε 7 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής και 200 ​​γραμμάρια ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να έχετε μια λευκή απαλή υφή. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να πάρει και μετά προσθέτουμε τα 250 γραμμάρια καρύδια και τα 200 γραμμάρια λεπτής σοκολάτας και 50 γραμμάρια φυτικό λάδι
και ανακατεύουμε όλα μαζί.

Στη συνέχεια βουτυρώνουμε το ταψί μας και βάζουμε λίγη σκόνη κακάο και ρίχνουμε το μείγμα μας στο μπολ και ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Όταν το κέικ είναι έτοιμο ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι και το αφήνουμε να απορροφηθεί.
Για τη γκανάζ ρίχνουμε στην κατσαρόλα 300 ml διπλή κρέμα και τα αφήνουμε να βράσουν προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μαζί. Αφήνουμε τη γκανάζ να κρυώσει λίγο και μετά ρίχνουμε από πάνω το κέικ σας και μετά το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει ή μπορείτε να το φάτε χλιαρό.

Καλό Αποτέλεσμα

ΠΗΓΗ: Nikolaos Tsamtsakis 

Προηγούμενο άρθροΣυνταγή Ρολάκια Μπανάνας
Επόμενο άρθροΜια μέρα με φανταστικά λαζάνια στο φούρνο !!!