Σοκολατένιο κέικ

Συστατικά:

✓3 αυγά
✓1 φλιτζάνι ζάχαρη
✓1 ποτήρι γάλα
✓ 1/2 φλιτζάνι λάδι
✓ 1 φλιτζάνι κακάο
✓1,5 φλιτζάνια αλεύρι
✓ ένα σακουλάκι βανίλια
✓ 1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
✓1,5 φλιτζάνια γάλα για μούλιασμα

Για την σαντιγι:
✓ 330 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
✓ 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
✓ 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη, και το εκχύλισμα βανίλιας. Μπορούμε να βάλουμε και τον κάδο του μίξερ στο ψυγείο ώστε να είναι και αυτός παγωμένος.
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αρχίσει το σύρμα να αφήνει γραμμές πάνω στην χτυπημένη κρέμα και έχει πάρει υφή γιαουρτιού. Δεν τη χτυπάμε περισσότερο γιατί θα κόψει! Στη συνέχεια, σταματάμε το μίξερ και αφαιρούμε τον κάδο.
Αν θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε αμέσως, τη χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα με ένα σύρμα χειρός ώστε να γίνει πιο σφιχτή.

Για το γλασσο σοκολάτας
150γρ. κουβερτούρα
100γρ. εβαπορέ γάλα
1 μεγάλη κ. σ. μαργαρίνη

Σε γυάλινο μπωλ βάζω την κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια μαζί με το εβαπορέ. Τα ζεσταίνω στο φούρνο μικροκυμμάτων για ενάμισι λεπτό. (Αλλιώς τα λιώνω σε μπαιν μαρί).
Προσθέτω και τη μαργαρίνη και ανακατεύω καλά με σπάτουλα. Το γλάσο μου είναι έτοιμο…

Μέθοδος

Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά
✨ Προσθέστε άλλα υλικά και ανακατέψτε
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά
Ρίξτε κρύο γάλα στο πρώτο ζεστό κέικ
Απλώνουμε τη σαντιγί στο κρυωμένο κέικ
Αφού κόψετε το κέικ σε φέτες, περιχύστε τη με γλασσο σοκολάτας που έχει κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Αφήνουμε όλη τη νύχτα στο ψυγείο και σερβίρουμε

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτες με πραγματική ζύμη Κουρού
Επόμενο άρθροΤουλουμπάκια τραγανά