ΣοκολατοΚέικ χωρίς αυγά

Συστατικά:

ημι γλυκιά μαυρη σοκολάτα 100γρ
μαγειρικό λάδι 1/2 φλιτζάνι
αλεύρι 1 φλιτζάνι
ζάχαρη άχνη 1/4 φλιτζάνι
σκόνη κακάου 2 κουταλιές της σούπας
μπεικιν παουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
γάλα 3/4 φλιτζάνι
για φούρνο: προθερμασμένο 170c & ψήνουμε για 30 έως 35 λεπτά

για γέμιση:
ημι γλυκιά μαύρη σοκολάτα 100γρ
βούτυρο 80g

για γαρνιτούρα:
σιρόπι σοκολάτας
λίγο ψιλοκομμένη σοκολάτα στην κορυφή

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την τριμμένη σοκολάτα , λαδι, και τοποθετούμε το μπολ σε
μια κατσαρόλα με ζεστό νερό και ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα.


Κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα σοκολάτας -λαδιου το αλεύρι, αχνη ζαχαρης, κακάο,
μπεικιν παουντερ και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός και μετά από λίγο προσθέτουμε
και το γάλα και ανακατεύουμε να συνδυαστούν πολυ καλα.
Λαδώνουμε ένα ταψί το στρώνουμε με χαρτί ψησίματος και αδειάζουμε μέσα το μείγμα σοκολάτας.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο 170c για 30 έως 35 λεπτά
Ελέγχουμε με την οδοντογλυφίδα εάν είναι έτοιμο αφαιρουμε απο το ταψί και το βάζουμε
στον πάγκο μας ανάποδα και αφαιρούμε το χαρτί. Κόβουμε κάθετα το κέικ στην μέση

Για την γέμιση

Λιώνουμε σε ένα γυάλινο μπολάκι που το βάζουμε μέσα σε ζεστό νέρο την σοκολάτα με
το βούτυρο πολυ καλα.


Βάλτε το στο ψυγείο για 15 λεπτά το βγάζουμε και ξανα ανακατεύουμε με μια μαρίζ.

Απλώνουμε την σοκολάτα στο μισό κέικ και απο πάνω βάζουμε το άλλο μισο κέικ σαν
σαντουιτς.


Κόβουμε τα πλαϊνά γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτα και τριμμένη σοκολάτα

Ετοιμοοοοοο

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΚεκάκια με σοκολάτα που παρασκευάζονται σε 5 λεπτά
Επόμενο άρθροΚέικ με φυστικοβούτυρο…δε θα το ξεχάσουν ποτέ